"Un final perfecte" de John Katzenbach
7Valoració

Si us dic que un dels personatges d’aquesta història s’amaga rere el nom de “llop ferotge”, segur que penseu en la caputxeta. Doncs ja podeu canviar el xip, aquest llop ferotge amaga a un assassí, una personalitat avida de fama i de desig, una persona que no pararà fins aconseguir el seu objectiu. El conte de la caputxeta és apte per criatures, té un final feliç, però aquesta historia pot no tenir el desenllaç que ens agradaria, o potser sí.

Tres dones estan en el seu punt de mira, les tres són l’objectiu d’un psicòpata obsessionat per demostrar al món qui és ell en realitat. Tres dones que no es coneixen entre elles i que només tenen en comú el seu color de cabell. La Pèl-roja U és una doctora soltera de prop de cinquanta anys, la Pèl-roja Dos és una professora d’escola a la trentena, i la Pèl-roja Tres és una estudiant de disset anys. Les tres són vulnerables.

Ara que s’acosta al final de la seva vida, necessita fer la seva obra d’art final. Crims que seran estudiats a les universitats, dels quals es parlarà durant dècades. Crims perfectes.

L’assassí els diu a les tres dones que les matarà. No saben quan ni com ni on. Només saben que ell és allà fora, cada vegada més a prop. Que ho sap tot sobre elles. Que les ha seguit durant mesos. I que ara començarà un terrible assetjament psicològic que les empenyerà pas a pas cap a la mort.

Com si nedaran entre taurons, no saben si el perill està davant o darrere d’elles, si és a prop, si està lluny, si han de seguir nedant o si és millor quedar quietes, si han d’unir o actuar per separat … Només tenen dues sortides: amagar-se i esperar, o lluitar i intentar ser més llistes que el seu depredador. Aconseguiran les tres dones canviar el final del conte, o seran devorades pel seu pitjor malson? Què faríeu vosaltres?

De John Katzenbach havia sentit a parlar de la seva novel·la “El psicoanalista”, però no l’havia llegit mai, però després de comprovar la fluïdesa de la seva narrativa, el to dinàmic i suggerent que evoca i la intel·ligència que trobem entre les seves planes conviden a tirar del fil i rebuscar obres anteriors.

Un thriller molt ben rebuscat, amb angoixa psicològica que enterboleix la historia i uns personatges molt ben diseccionats i presentats al lector, uns personatges que enganxen amb la seva vivacitat i les seves ànsies de sobreviure. Tres personatges femenins que es contraposaran a un llop ferotge que se les vol menjar, amenaçar, esporuguir i destruir.

Si us agrada la novel·la negra amb un toc psicològic aquí trobareu una bona historia, si sou més de sang i fetge, la historia us trontollarà una mica i si el que voleu és una novel·la que no us doni per pensar i aprofundir, potser no és la millor opció per a vosaltres.

Recordeu: no confieu amb els desconeguts pel camí del bosc.


Editorial: Ediciones B
ISBN: 978-84-666-5219-3
Pàgines: 432
Preu: 21,50 €

John Katzenbach té una llarga trajectòria com a periodista especialitzat en temes judicials, treball que ha compaginat amb l'escriptura. Ha estat reporter de la cort criminal per The Miami Herald i The Miami News, també ha treballat per a la revista Herald Tropic i els diaris The New York Times, The Washington Post i The Philadelphia Inquirer. 
Amb 'El psicoanalista' va sorprendre al món amb un thriller tan impactant que, a més d'esdevenir un best seller immediat, va elevar al seu autor a la categoria de mestre del suspens psicològic. És autor de 'La guerra de Hart', 'Història del boig', 'A la calor de l'estiu', 'L'home equivocat', 'Judici final', 'Retrat en sang', 'L'ombra' i 'Jocs d'enginy' , totes elles publicades en Edicions B. La seva última obra és 'El professor'. Ara ens presenta “Un final perfecte”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X