El Cavalier: El Sr.Thompson
8Valoració

Pulp Fiction

Entre el western crepuscular i el millor de la literatura pulp, el autor de còmics Rich Tommaso broda un relat d’iniciació inspirat lliurement en la vida de l’escriptor Jim Thomson. Una apassionant novel·la gràfica de vocació cinematogràfica, que arriba ara al nostre país editada, amb el seu bon gust habitual, per La Cúpula.

Si no han llegit encara la novel·la “1.280 ànimes”, deixin-me dir-los que els porto unes quantes riallades d’avantatge. Probablement el seu autor, el nord-americà Jim Thomson, no seria ben rebut en el panteó del “canònic” crític literari Harold Bloom, no obstant això la seva alçada literària no deixa de créixer dia a dia. La seva capacitat de combinar de forma irresistible la literatura negra, la comèdia més esborrajada i salvatge i l’aspre relat nord-americà amb ressons de western és simplement insuperable. El seu estil es forjà en la pura i dura pulp fiction, és clar, però de qualitat; i malgrat que mai va semblar interessat a aconseguir la glòria entrant per exemple a la biblioteca de La Pléiade, avui dia és considerat tot un “clàssic”, rivalitzant amb gegants com Dashiell Hammett o Raymond Chandler.

Rich Tommaso, un jove autor de còmics d’Atlanta que ja havia cridat l’atenció amb obres de vocació pulp com “Killer in my Sleep” o la sèrie d’històries de terror amb el genuí humor marca Thomson “The Horror of Collier County”, sembla obstinat a seguir els passos del mestre. Adaptant lliurement alguns passatges de la vida de l’escriptor, Tommaso ens ofereix en aquesta novel·la gràfica que ens presenta ara edicions La Cúpula un genuí relat americà, ambientat en els anys 20, que ens mostra els primers passos de Sam Hill, un aspirant a detectiu que treballa de conserge en el estrambòtic hotel regentat pel seu pare Frank.

Vinyetes de "El Cavalier: El Sr.Thompson" de Rich Tommaso.

“El Cavalier El Sr. Thomson” és molt més que una novel·la gràfica coral sobre un munt d’estafadors, borratxos, supervivents, senyoretes de vida alegre i busca-raons de tota mena; és a dir, els extravagants i poc recomanables clients de l’hotel Cavalier. De fet, es tracta d’una novel·la d’aprenentatge sobre un tipus que busca el seu lloc al món, un western cínic i alhora una novel·la negra hard-boiled; un relat replet de torres petrolíferes, ferrocarrils, motels i bars pollosos, i  l’inevitable desert de l’Oest que recorda les millors pel·lícules de Sam Peckimpah o Monte Hellman. Entre una història coral tipus Robert Altman i un film de Paul Thomas Anderson, Tommaso ens ofereix un vigorós relat que respira cinema i literatura per tot arreu, que captiva des de l’inici i que deixa amb ganes de més. Per sort, el seu autor té intenció de continuar amb les històries protagonitzades per Sam Hill; de moment, ja ha presentat la novel·la gràfica “The Mysterious Case”, en la qual, dotze anys després, el nostre heroi ja s’ha convertit en tot un detectiu professional. Facin-me cas i no es perdin les aventures d’aquest autèntic “cavalier” al vell estil, i després, si tenen ocasió, vagin a les fonts originals i gaudeixin del geni de Mr. Thomson. No s’en penediran.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-997-6
Pàgines: 152
Preu: 18,00 €
Guió: Rich Tommaso
Dibuix: Rich Tommaso

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies