Han hagut de passar dos anys, però els polseres ja han tornat, i ho han fet davant d’una gran expectació. Dijous va ser la presentació oficial a l’Auditori de Barcelona de la segona temporada de la sèrie, amb la preestrena dels primer capítol davant de 1600 afortunats. Aquesta nit a les 22.30, a TV3, s’haurà acabat l’espera de dos any per tothom.

La polsera vermella que duien al canell era un símbol d’amistat amb el que van aconseguir demostrar que, fins i tot en els pitjors moments, la força de la vida els faria tirar endavant. Des d’aleshores han passat moltes coses.

Al final de la primera temporada, cadascun dels Polseres va emprendre el seu propi camí: el Lleó i el Toni, a dins de l’hospital, i el Roc, el Jordi i la Cris, a fora, intentant recuperar la seva vida.

Per això la segona temporada arrenca amb el grup separat. Han passat dos anys des del final de la primera i els protagonistes ja no són els nens i nenes que s’enfrontaven a les malalties sense saber què significarien a la seva vida.

Són adolescents, més savis, més veterans per tot el que han viscut: la por, la rutina, els anys, el cansament, el desig de posar-se bé… I també l’amor i el sexe, importants en aquesta edat, però condicionat per les seves circumstàncies particulars.

Però tot allò que van compartir, aquella relació tan intensa que els unia, la seva força, continua viu a l’hospital farà que els Polseres que vam conèixer a la primera temporada lluitin per recuperar la força que els mantenia units.

Els Polseres han crescut i tornen decidits a no fer ni un pas enrere.

Polseres vermells Segona temporada TV3

Dos anys d’espera.

Segons Espinosa aquesta nova temporada “parla més de la valentia. La primera era sobre la iniciació, quan s’està a l’hospital, en canvi la segona és sobre la valentia. La valentia tant de seguir endavant com de llençar la tovallola”.

El Lleó (Àlex Monner) és l’únic Polsera que ha continuat ingressat a l’hospital. Els Polseres, el grup que va crear i que li va donar forces inicialment, s’han anat dispersant i ha acabat massa sol. Al complir els 16 anys, el passen a la planta d’adults i el Lleó ha perdut la seva força.

Perquè aquesta nova temporada “parla de la adolescència. És dur ser un adolescent fora de l’hospital, i encara ho és més ser-ho a dins”.  Segons Espinosa, que sap de sobre del que parla, haurien d’haver plantes per adolescents en els hospitals de la mateixa manera que n’hi ha per als nens.

La sèrie manté l’esperit viu per mirar “d’entretenir amb sentiment i, a la vegada, ser social”, segons Espinosa aquest esperit social es demostra perquè les visites a les plantes infantils ha augmentat un 40%. “Ara vas a visitar-los als hospitals i els polseres s’han convertit en els seus herois”.

Polseres vermells Segona temporada TV3

El Jordi (Igor Szpakowski) estudia en una escola de formació professional i treballa en un taller de cotxes. La cama ortopèdica que porta no li impedeix conduir la moto i és un gran apassionat de les dues rodes. Durant aquests dos anys ha intentat fer la seva vida al marge dels Polseres, amb els quals no ha tingut cap contacte.

L’Ignasi (Mikel Iglesias) va morir al quiròfan a causa d’una deficiència cardíaca greu. Però els Polseres mantenen viu el seu record i alguns d’ells es trobaran al cementiri per celebrar el divuitè aniversari del “guapo”. La influència de l’Ignasi es farà sentir sobre el Jordi i l’ajudarà a trobar el seu lloc a la vida i al grup.

El Toni (Marc Balaguer) ha passat de pacient a treballador de l’hospital. Ara és zelador i sovint és qui acompanya els Polseres a fer-se proves i els manté al corrent de les coses que passen al centre. El Toni explica als més petits les aventures dels Polseres i tindrà un paper fonamental en l’evolució del grup.

Quan va sortir del coma, el Roc (Nil Cardoner) va abandonar l’hospital, però mai no ha deixat d’estar en contacte amb els Polseres, sobretot amb el Lleó, a qui visita sovint. L’imprescindible dels Polseres no ha perdut la sensibilitat per connectar amb qui més ho necessita. Ara és estudiant de música i toca el violoncel.

La Cris (Joana Vilapuig) va fer molt de costat al Lleó durant el seu tractament, fins que el noi li va demanar que el deixés i seguís el seu camí. A contracor, la Cris se’n va anar a França a estudiar dansa i allà hi va trobar un nou amor i va començar una nova vida. Però una part molt important dels seus sentiments es va quedar a l’hospital.

Tots coincideixen en que aquesta temporada “és més dura i fa plorar més que la primera” i que es podrà veure més “vida real fora de l’hospital”. La Joana, que dóna vida a la Cristina, té clar que sempre han tingut molt clar que la sèrie la fan “per tots els nens que ho estant patint de veritat…la fem per ells”. La segona temporada segons Àlex Monner “converteix la sèrie en més adulta, amb uns personatges que també han crescut i han agafat una dimensió que no tenien en la primera”, per acabar dient que “tenen moltes ganes de mostrar la feina que han fet durant l’estiu”.

Polseres vermells Segona temporada TV3

Els altres, els nous

Rym (Laia Costa) . – Té 18 anys i és la nova companya d’habitació del Lleó. El càncer de mama que té i el seu caràcter indomable faran que entre tots dos es creï una relació molt especial.

Segons la Laia la clau de l’èxit segur de la sèrie és “un director que sap treure el millor dels seus actors combinat amb un gran text”.

Dani (Noah Manni).- Té 12 anys i una malaltia que li impedeix créixer. A l’hospital li fan un tractament per allargar-li els ossos que ell suporta amb molta valentia. És un gran fan dels Polseres.

Lucas (Abel Rodríguez) .- Té 11 anys i una malaltia que es coneix com la dels “ossos de vidre”, que fa que se li trenquin amb facilitat. També admira molt els Polseres, i el seu preferit és el Jordi.

Mariona (Paula Vélez).- Té 10 anys i trastorns respiratoris que l’obliguen a anar sempre amb una màscara d’oxigen. Però això no li impedeix ser la companya d’aventures del Dani i el Lucas.

La música

La música seguirà sent un element important en aquesta nova temporada dels Polseres. La banda sonora, composta novament per Arnau Bataller, s’ha enregistrat aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu, amb l’Orquestra Simfònica.

Si en la primera temporada tots els fans van corejar el “Sense tu”, dels Teràpia de shock, ara el tema principal serà la cançó “Fil de llum”, composta i interpretada per l’actor i cantant Andreu Rifé, que dóna vida al personatge del MIR Josep, un dels metges a la sèrie.

Al llarg dels 15 capítols de la temporada, sonaran també altres temes de grups i cantants d’arreu del país, una llista que inclou músics com Josep Thió, Whiskyns, Gossos, Beth o Lax’n’Busto, entre d’altres.

Segons el director de la sèrie Pau Freixas, “la sèrie és més adulta i els temes cantats tenen un to més melancòlic: són més per escoltar-los sol en una habitació que en un concert”.

A mesura que s’emetin, totes les cançons es podran sentir a l’spotify de la sèrie.

Polseres vermells Segona temporada TV3

El primer capítol

Han passat dos anys des del dia que els Polseres es van acomiadar del Lleó i el grup es va desfer. Pel Lleó ha arribat el dia de què li donin l’alta definitiva, per tant és un dia de comiats, d’alegria i, fins i tot, per conèixer gent nova.

El primer capítol continua mantenint l’ADN que va conquerir milions de cors en la seva primera temporada i que va fer vessar rius de llàgrimes. La sèrie ens mostra un Lleó (Àlex Monner), una mica diferent, com si a l’haver perdut a la resta de Polseres de mica en mica, l’hagués fet perdre part de la seva força i alegria.

Té al seu costat al Benito i al Toni (Marc Balaguer), que ara treballa com a zelador en l’hospital. L’únic Polsera que conserva al seu costat, és també l’únic que manté l’esperança de que els Polseres un dia tornaran a estar junts. Per això es dedica a explicar les seves històries als nous de la planta infantil, convertint als Polseres en un grup de llegenda.

Coneixerem al Dani (Noah Manni), que veu al Lleó com un mite i que no entén que no conservi l’esperit dels Polseres. A través del Dani, coneixerem que ha passat amb els Polseres durant aquests dos anys, quan el Toni li ho expliqui tot.

També serà la primera trobada amb la Rym (Laia Costa), una noia que “planta cara a tot, amb molta gosadia. Entra en l’hospital per un càncer de pit, compartirà habitació amb el Lleó i també li plantarà cara a ell.”

Vist el primer capítol i, sobretot, l’última escena protagonitzada per la Rym al costat del Lleó, estic segura que aquesta parella donarà molt de joc per la força interpretativa que desprenen tots dos.

Un capítol resum, recopilatori i introductori de la nova temporada. Però també és un capítol de retrobament, com quan un es retroba amb amics que fa temps que no veu i es manté la capacitat intacte d’atreure l’espectador, de tocar-li el cor i emocionar-lo.

Sí, han passat dos anys, però l’espera val la pena. Els Polseres han tornat, prepareu els mocadors, esmoleu twitters i seieu còmodament a gaudir dels nous capítols.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies