"La renegada" de Trudi Canavan
5Valoració

Per fi ens arriba a les mans l’entreacte de la trilogia “La espia traïdora”, un volum que tot seguidor de Trudi Canavan no deixarà passar i que ens tornarà a catapultar al món fantàstic d’ Imardin i Kyralia. Al ser la segona part d’una trilogia és només apte per aquells que ja han llegit la primera part, ja que el fil conductor entre l’una i l’altre no es talla, flueixen junts i ens portaran a un final desconegut pel moment.

Per a tots aquells que voleu fer un petit tast us puc avançar que a “La renegada” continua la història de Sonea i el seu fill Lorkin en el món de Kyralia, que l’autora va crear en llibres anteriors. Lorkin conviu amb els rebels sachakans i s’esforça a aprendre tot el que pot sobre ells i la seva màgia única. Mentrestant Sonea intensifica la recerca del renegat, conscient que el seu amic Cery no podrà eludir aquest assassí indefinidament. Per últim, a la Universitat, dues noies aprenents estan a punt de recordar al Gremi dels Mags que de vegades el seu pitjor enemic es troba en el seu interior.

Trudi Canavan sap com matenir l’atenció de l’espectador i, amb un breu epíleg d’un parell de fulls, deixa el lector amb un esglai al cor i desitjant tenir a les seves mans el final d’aquesta trilogia, que té un ritme més relaxat que l’anterior, “Cròniques del mag negre”, però que aconsegueix mantenir un nivell força bo. És un llibre de fàcil lectura, on el lector es trobarà sense saber gairebé com submergit en un món convuls i canviant. Acompanyarà a personatges ben construïts, amb llums i ombres, però amb un to realista. Veurà paisatges desconeguts i passejarà per les grans ciutats d’Imardin i Kyralia.

El problema que se li pot posar a “La Renegada” és un que comparteix amb moltes de les segones parts d’una trilogia: no deixa de ser un pont entre la presentació del problema o dels successos i el desenllaç final. En aquest cas el contingut és una mica pobre i el to narratiu baixa una mica, perdent força la història, cosa que no vaig notar gaire en la trilogia anterior. Sembla que hi ha un punt de relax, que el text es desinfla una mica, però l’autora és capaç de mantenir l’esperit de la història. Per tant haurem d’esperar al desenllaç per veure si el relax continua o tornem a les emocions del primer volum.

No cal que convenci als seguidors, però, encara que aquesta segona part no sigui el millor volum, recomano aquesta trilogia a tots aquells amants de la novel•la de fantasia: aquí hi trobareu desafiaments, un món nou per explorar, màgia blanca i negra, relacions personals, sentit del deure i lleialtat, com de la mateixa manera trobareu traïció, sang i dolor. En resum, te de tot i una mica més.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401352997
Pàgines: 512 pàgines
Preu: 18,90 € / 12,99 € (e-book)

Trudi Canavan viu a Melbourne, Austràlia. La seva òpera prima, les "Cròniques del mag negre", va destacar com un fenomen internacional de vendes i els drets de traducció s'han cedit per una vintena d'idiomes. Posteriorment es va publicar la trilogia "Age of the Five". A aquests llibres va seguir "La maga" (Plaza & Janés, 2012), que narra els orígens de l'univers de les "Cròniques del mag negre" i va ser guardonat el 2009 amb el Premi Aurealis a la Millor Novel·la Fantàstica. "La missió de l'ambaixador" va ser el primer volum de l'esperada trilogia de "L'espia traïdora", seqüela de les "Cròniques del mag negre". El segon llibre de la saga "La renegada" ha estat durant diverses setmanes en les llistes de més venuts al Regne Unit, i comença amb molt bon peu al nostre país. Aquest fet ha generat grans expectatives per a la tercera part, la publicació en anglès està prevista per a l'estiu de 2013. Canavan ja s'ha confirmat com una de les grans veus de la literatura fantàstica mundial, i està actualment escrivint una nova sèrie ambientada en un univers inèdit.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies