Diuen que el 13 és número de mala sort i que aquest 2013 que acaba de començar no serà el millor dels anys. Però nosaltres apostem per l’optimisme i ens atrevim a comptar del 1 al 13 per enumerar un bon grapat de coses que ens fan il.lusió i que aniran tenint lloc en els mesos que tenim per endavant:

"El Puntàs" Tarifa plana de cinema a cinemes el Punt de Cerdanyola del Vallés.Un pagament per un mes de cinema. Els cinemes El Punt de Cerdanyola del Vallés estrenen l’any amb una tarifa plana contra la crisi. El Puntàs, així es diu la seva nova tarja que permet durant un mes veure totes les pel·lícules que projecten a qualsevol de les seves 11 sales, i per qualsevol de les seves sessions. I a un preu molt atractiu, 22,50 € (21,50 € cada tarja si dues persones la compreu simultàniament o 20,50 € si ho feu tres o més persones). Tot sense obligacions de permanència. “El Punt” porta desenes d’anys mostrant-se com un cinema capdavanter. Va ser dels primers a Catalunya en convertir-se en multisala, el primer en comptar amb una sala Imax, en regalar un lloguer de DVD per cada entrada, en incorporar el 3D o en omplir algunes de les seves sales en còmodes sofàs reclinables. Esperem que la resta de cinemes preguin nota.

 

Polseres vermelles 2 TV3Segones parts mai foren bones? Aquesta màxima ja la va trencar “El imperio contraataca”, la millor de la saga per molts i esperem que es torni a trencar aquest any amb totes les segones parts que ens han d’arribar. D’aquí una setmana ens arribarà la segona temporada de “Polseres vermelles”, la sèrie de TV3 que ha creat un autèntic fenomen fan. Març serà el mes de “G.I. Joe: La venganza” i juny el moment de veure “Kick-Ass 2”. Els trekkies podran gaudir al juliol amb “Star Trek: En la oscuridad” amb la presència de Benedict “Sherlock” Cumberbatch que segons els rumors podria ser el malvat Khan i també al juliol “Lobezno inmortal”, per continuar amb la història d’aquest home amb esquelet d’adamantium. Al novembre arribaria “Thor: The Dark World“, per acabar l’any amb un mes de desembre que ens durà el segon lliurament de la trilogia d’El Hobbit, “El Hobbit: La desolación de Smaug“. I si parlem de llibres, el setembre serà el moment de rebre de mans d’Stephen King a “Doctor Sleep”, la seqüela de la inquietant “El resplandor”.

 

Els tres primers mesos de l’any marcaran l’arribada d’una gran quantitat de novetats literàries, moltes de les quals tractaran de fer-se amb una de les preuades posicions del ranking de llibres més venuts durant el dia de Sant Jordi. El nou llibre d’Ildefonso Falcones veurà la llum el mes de febrer: “La reina descalça” és una recreació de Madrid i Sevilla de mitjans del segle XVIII, amb una commovedora història d’amistat, passió i venjança que uneix el destí de dues dones. Seguint amb la narrativa en llengua castellana/catalana publicaran llibres Antonio Muñoz Molina (“Todo lo que era sólido”), Rosa Montero (“La ridícula idea de no volver a verte”) o Albert Espinosa. La narrativa en llengua estrangera ens portarà a autors com Haruki Murakami (“Después del terremoto”), David Vann (“Tierra”), Sarah Lark (“La isla de las mil fuentes”) o Michael Chabon (“Telegraph avenue”). La novel·la policíaca segueix vivint un gran moment i durant els primers mesos de l’any podrem gaudir de “El guardián invisible” de Dolores Redondo, “Faithful Place” de Tana French o “Driven” de James Sallis, continuació de la història en la que es basava la pel·lícula “Drive”.

 

"Immortal" del Cirque du Soleil.4 únics dies per veure The Immortal World Tour” a Barcelona. Serà a l’abril, els dies 17, 18, 19 i 20. El Palau Sant Jordi s’omplirà de màgia per partida doble, la de dos grans de l’espectacle, Michael Jackson i el Cirque du Soleil. Una combinació única en un show electrificant en que la creativitat del Cirque du Soleil oferirà la seva visió de l’esperit, passió i cor del geni que va transformar per sempre la cultura del pop mundial. Escrit i dirigit pel coreògraf Jamie King, l’espectacle inclou 64 ballarins, músics i acròbates d’arreu del mon. Les entrades, a un preu entre els 41,50 euros i els 118, porten a la venda des de el passat juny, però encara enqueden algunes. Això sí, ben poques. Així que afanyeu-vos si no voleu quedar-vos sense la vostra. Per anar escalfant motors podeu escoltar el doble disc que el Cirque du Soleil va editar l’any passat amb els temes que sonen en l’espectacle.

 

2012 ja va ser un gran any per Ryan Gosling, que amb les estrenes de ‘Drive’, ‘Los idus de marzo’ i ‘Crazy Stupid Love’ es catapultava de nou a les llistes dels actors a tenir en compte temps després d’haver començat a cridar l’atenció de la crítica a ‘El creyente’ i de trencar cors a ‘El diario de Noa’. Però aquest 2013 els seus i les seves fans sí que ens podrem fer un bon tip de les seves enigmàtiques mirades, els seus mitjos somriures i els seus abdominals de Photoshop. Fins a 5 vegades podrem veure’l al cinema aquest any. Primer s’estrenarà la trencadora historia d’una relació que va rodar amb Michelle Williams al 2007: ‘Blue Valentine’. El 8 de febrer el veurem a ‘Gang Squad (Brigada de élite)’ on interpreta un dels agents de la llei enfrontats al mafiós Mickey Cohen (Sean Penn). Més endavant es tenyirà de ros a ‘The place beyond the pines’ on serà un expert motorista que es planteja delinquir per mantenir la dona i el fill. A ‘Only God Forgives’ reperteix tandem amb el director de ‘Drive’, Nicolas Winding Refn i s’atreveix amb el kick-boxing. I per finals d’any s’espera l’estrena del nou film encara sense nom de Terrence Malick on comparteix cartell amb Michael Fassbender, Natalie Portman i Christian Bale.

 

Superman Hombre de AceroPer sisena vegada, i previsiblement el proper mes de juny, Superman tornarà a la gran pantalla amb “El hombre de acero”, una versió independent de les anteriors dirigida per Zack Snyder. Amb guió de David S. Goyer i basada en una història del mateix Goyer amb Christopher Nolan, la pel·lícula comptarà en aquest cas amb un Superman/Clark Kent que estarà encarnat per Henry Cavill (conegut pels seus papers a ‘Los Tudor’ o ‘Immortals’). Completen el repartiment Russell Crowe, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane o Laurence Fishburne, entre altres. La pel·lícula pretén reiniciar la franquícia i convertir-la en tot un èxit seguint l’estela de Batman i s’oblida de les pel·lícules protagonitzades per Christopher Reeve o la fallida versió de Bryan Singer. Haurem d’esperar encara uns quants mesos però és un fet que el tràiler és francament impressionant.

 

7 nominacions als Globus d’or són les que té “Lincoln”, la última pel.lícula de Spielberg i una de les estrenes de l’any. En l’entrega de premis que es farà aquesta propera matinada del diumenge 13 de gener al dilluns 14 veurem si la que parteix com a favorita acaba essent la guanyadora o en canvi els honors van per alguna de les altres multinominades com ‘Argo’, ‘Django Desencadenado’ o ‘La noche más oscura’. En tot cas segur que els Oscars també la tindran en compte per les nominacions que s’anunciaran aquest dijous i és una de les estrenes que esperem amb més ganes aquest 2013. Altres films que ens fa il.lusió veure a la gran pantalla són “El gran Gatsby” (Luhrmann), “After Earth” (Shyamalan), “Guerra Mundial Z” (Brad Pitt contra els zombies), “Hitchcock” (Anthony Hopkins encarnant al mític director), la nova entrega de “Star Trek”, “Monsters University”, “Pacific Rim” (Guillermo del Toro), “Iron Man 3”, “The wolf of Wall Street” (Martin Scorsese) o “Elysium” (Neil Blomkamp).

 

Kosmopolis CCCBEl mes de març gaudirem de la vuitena edició de Kosmopolis, la festa internacional de la literatura. La trobada literària biennal tindrà lloc al CCCB del 14 al 16 de març de 2013 i en ella s’exploraran nous temes, gèneres i formats a través dels seus eixos vertebradors: la paraula oral, la paraula impresa i la paraula electrònica. Entre els primers convidats que han confirmat l’assistència a K13 tenim l’autor de “Jo confesso”, Jaume Cabré, l’il·lustrador de còmics Dave McKean, els escriptors Francesc Serés, Jordi Carrión i Juan José Millás, els poetes Olvido García Valdes i Josep Pedrals, l’escriptora egípcia Eman Abdelhamid i el periodista Andreu Buenafuente. La literatura inundarà els espais del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb exposicions, projeccions al Canal Alfa, tertúlies al Cafè Europa, tallers al Pan Klub i narracions orals al Pati Kosmopolis, entre altres activitats.

 

Nou anys són els que han passat des de l’últim encontre d’en Jesse i la Celine. Una parella, nordamericà ell i francesa ella, que es va trobar per primer cop ja fa 20 anys en un tren mentre els dos viatjaven per Europa. Entre conversa i conversa i recorrent Viena, vam ser testimonis de com sorgia l’amor entre ells a “Antes del amanecer” (1995), film que concloïa amb la promesa de tornar-se a veure a l’any següent. Però el destí els va mantenir separats fins que l’atzar els tornava a reunir a “Antes del atardecer”(2004) mentre Jesse estava de gira presentant un llibre sobre la seva història. Aquest any el director Richard Linklater torna a reunir a Julie Delpy i Ethan Hawke per tancar la seva romàntica relació interrompuda a “Before Midnight” i podrem saber per fi si el Jesse i la Celine podran estar junts per sempre més o la seva és una relació condemnada a màgics moments entre eterns parèntesis.

 

Deu com a mínim són els grups insigna dels sons hard i metal que han anunciat nou disc per aquest 2013. Molts d’ells tornen anys després d’anys d’haver penjat les guitarres. I així sentirem com sonen de nou clàssics com Iron Maiden, King Diamond, Megadeath, Motörhead, Suicidal Tendencies, Slayer, Alice in Chains, AC/DC, Black Sabbath o Metallica. Altres com Korn o Pearl Jam també publicaran aquest any el seu 10è disc. El líder d’aquests últims, Eddie Vedder ja ha declarat que la separació els ha anat estupendament per estar més bé que mai. I 2013 també serà l’any en que podrem descobrir què n’ha sortit de la incorporació de Dave Grohl com a bateria dels Queen of the Stone Age per grabar el disc que succeirà l’“Era Vulgaris”.Però com també volem música en directe, esperem que molts d’aquests grups conformin el cartell del Festival Sonisphere que aquest any torna a Barcelona, el 1 de Juny al Parc del Fòrum.

 

"ARTPOP" de Lady GagaEl proper dia 11 de gener Lady Gaga re-pren la seva gira “The Born This Way Ball” desprès d’un descans nadalenc de gairebé un mes. Serà el colofó d’una gira que l’ha portat arreu del món (a Barcelona la vam tenir el passat 6 d’octubre). Una etapa final per Nord-Amèrica per completar els 119 concerts que tenia previst. Tot i així la cantant ja té la vista posada al llançament del seu nou disc, el tercer, ‘ARTPOP’ del que no paren se sorgir rumors: que si s’editarà en dues parts, una amb cançons més Pop i una altra de més experimental, que si el disc a banda serà una aplicació per a iPad, que si ha completat més de 50 temes nous (incloent una col·laboració amb Azealia Banks) per elaborar el tracklist… “No sé si formaran part del disc però penso editar-les igualment”, va dir la cantant entusiasmada que de nou ha comptat amb l’ajuda dels habituals Fernando Garibay, DJ White Shadow i RedOne.

 

El gran Gatsby F. Scott Fitzgerald Baz Luhrmann Leonardo DiCaprioDotze vegades ha fet Baz Luhrmann de director i guionista abans d’atrevir-se a reviure un clàssic com “El gran Gatsby”. I en aquest camí ens ha deixat obres com “Australia”, el musical “Moulin Rouge!” i la romàntica “Romeo y Julieta de William Shakespeare” amb un joveníssim Leonardo DiCaprio com Romeo. I precisament un DiCaprio ja crescut en edat i en interpretació encara el difícil repte de fer oblidar a Robert Redford en el paper de Jay Gatsby en aquesta nova adaptació a la gran pantalla de la novel·la de F. Scott Fitzgerald, que ja va viure una altra de memorable al 1974 amb Jack Clayton rere la direcció i Francis Ford Coppola com a guionista i, com dèiem amb Robert Redford i Mia Farrow. En el nou “El gran Gatsby'” DiCaprio estarà acompanyat per Carey Mulligan, i promet oferir una peculiar versió del clàssic amb música de rap i rock, tècnica 3D i tones d’excessos made in Luhrmann segons hem pogut veure en el tràiler. Potser estem en un d’aquells casos en que una adaptació fa por de què no ens acabem preguntant si era necessari, al maig tindrem la resposta.

 

House of cards David Fincher Kevin SpaceyTretze capítols tindrà la primera temporada de “House of Cards”, una de les estrenes de la midseason que no ens volem perdre L’1 de Febrer és la data escollida per Netflix pel debut televisiu de David Fincher (“El club de la lucha”, “The Social Network“) i amb Kevin Spacey com a protagonista donant vida a Francis Underwood, un polític sense escrúpols que viu obsessionat pel poder. “The Following” és un nou thriller protagonitzat per Kevin Bacon i James Purefoy  per la Fox . Bacon interpreta un agent de l’FBI que vol demostrar que un assassí en sèrie que va capturar fa vuit anys és al darrere d’uns nous crims des de la presó. BBC America ens porta aquest gener un thriller victorià amb “Ripper Street”, protagonitzat per Matthew Macfadyen (“Orgullo y perjuicio”). Serà dos mesos abans que arribi “Orphan Black”, l’altra gran aposta de la cadena per 2013. Sense data d’estrena hi ha una nova revisió d’Hannibal Lecter, “Hannibal”, on veurem com es construeix la relació amb l’agent del FBI Will Graham. Tampoc no ens podem oblidar de “Banshee”, “The americans”, “Deception”, “The Carrie Diaries”, “Utopia”, “Do not harm”, “Zero Hour”, “Bates Motel”  o un tres capítols més de “Black mirror”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X