Cuentos de los hermanos Grimm para todas las edades
8Valoració

Benvinguts lectors al món dels conte. No tot són fades, prínceps i princeses, també tenim gripaus, madrastres, germans i germanes, una amplia gama d’animals i per descomptat boscos embruixats, cases de caramels, pomes enverinades i un dels personatges més enrevessats, en Rumpelstiltskin.

Celebrem el 200 aniversari de la publicació dels Germans Grimm amb un volum signat per Philip Pullman, on els contes prenen una nova dimensió. Tots tenim records de la nostra infantesa, dels contes que ens explicaven els pares i els avis, però penseu-hi per un moment, sempre us els explicaven igual? L’essència del conte és única per la historia, però el millor dels contes és que qui els explica hi pot posar més pa que formatge, afegir coses de collita pròpia o treure aspectes que no considera interessants.

A partir d’aquí podreu entendre el que l’autor ha volgut transmetre. Per a ell els contes no són alliçonadors, són histories curtes i dinàmiques per passar l’estona, on els personatges són tan plans que no cal ni que tinguin noms, ja que fent referència al paper que desenvolupen n’hi ha prou: el príncep, el ferrer, la noia…

En aquest volum podreu trobar cinquanta títols de contes que els Germans Grimm van anar recopilant al llarg del temps. La seva feina va ser posar per escrit aquelles històries que els seus amics o la gent que els coneixia els explicava. Aquí podreu descobrir rere cada conte qui va ser la persona que el va explicar, sota quins títols els podeu reconèixer i algun apunt personal de l’autor sobre la historia o les raons que l’han portat a perdurar en el temps.

No em direu que sou grans, que un conte ben explicat no us arrenca un somriure, que teniu un ànima envellida i dins vostre no queda res d’aquell nen o nena que es va apropar per primera vegada a la lectura amb els contes. Si de veritat penseu que és així, aquest llibre no és per vosaltres.

Aquests contes estan arrelats tant profundament en la cultura que han acabat sorgint en forma de pel·lícules o series de televisió amb molt bones audiències com: “Once upon a time” o “Grimm”. Per les dates en que ens trobem sempre acaba sortint el nen o la nena que portem dins nostre, tots som una mica infantils i és per això que us recomano aquest llibre.

No cal que el llegiu de cap a peus, podeu saltar d’un conte a un altre, el podeu compartir amb els menuts de la casa i amb els grans recordant èpoques llunyanes. És un d’aquells llibres que aporten caliu a la casa i que no envellirà mai i el millor és que a més de trobar històries com “Rapunzel”, “Blancaneus” i “Ventafocs” també trobareu narracions menys conegudes com “Les tres fulles de la serp” o “Els tres pèls d’or del diable”.

Recordeu, tot comença amb “hi havia una vegada…”, i la resta ja la descobrireu.


Editorial: Ediciones B
ISBN: 9788415579083
Pàgines: 452 pàgines
Preu: 20€

Philip Pullman va néixer a Norwich l'any 1946, va ser educat a Anglaterra, Zimbabwe i Austràlia abans que la seva família s'establís a North Wales. Ha publicat gairebé vint llibres, principalment lectura per a nens, encara que està encantat de dir que l'edat dels lectors del seu treball sembla ser variada. El primer llibre infantil que va escriure va ser "Count Karlstein" (1982, i tornat a publicar el 2002). Va ser seguit per "The Ruby in the Smoke" (1986).També ha escrit diverses històries curtes que va anomenar "contes de fades". No obstant això, el seu treball més conegut és la trilogia "His Dark Materials" ("La Matèria Fosca"), aquests llibres han rebut diversos premis, incloent el Carnegie Medal, el Guardian Children Book Award i The Whitbread Book of the Year Award (la primera vegada en la història que un llibre per a nens rep aquest premi) El 2002 va rebre el premi Eleanor Farjeon de literatura per a infants.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies