"Grandes novelas" de H.G. Wells
8Valoració

Una obra excel·lent, una tria immillorable, homenatge a un autor de culte i precursor de l’actual ciència ficció. Un descobriment per tots aquells que desconeixen l’obra d’ H.G.Wells, que pocs deuen ser degut a la difusió de les seves obres a la televisió i al cinema, i un retrobament amb la ficció més bàsica, més arrelada a la cultura i amb un home avançat a la seva època.

A “La màquina del tiempo”, el lector es trobarà viatjant a un futur on la raça humana ja no és la dominant sinó la dominada pels morlocks. L’ésser humà sempre s’ha sentit com el melic del món, però i si de la mateixa manera que l’evolució es va carregar als dinosaures, els dominadors del món en el seu moment, ara són els humans els que canvien la seva posició en la cadena tròfica.

A “La isla del doctor Moreau” ens trobarem amb un científic amb complex de Deu, un home que juga amb les lleis de la natura, amb els estudis de Darwin. Si el Doctor Frankenstein es va conformar amb un fill, que malgrat el seu aspecte monstruós era tot humà, aquí la separació d’espècies es transforma en un còctel esgarrifós, creant un món a imatge de les visions de Moreau. Si ho voleu veure amb una mica d’humor, als Simpson en van fer un episodi molt aconseguit.

A “El hombre invisible” es juga amb el poder de fer i desfer sense que ningú ho sàpiga, transformant el propi cos material en una presó de l’ànima dins de la societat. La impunitat que dona el no ser “persona” transforma el caràcter donant lloc a un esser cruel, sàdic i violent. Però també d’una soledat incommensurable.

Per acabar la selecció de grans novel·les trobem “La guerra de los mundos”, que a banda de fer-se famosa pel terror radiofònic provocat per Orson Welles el 1938 amb l’emissió de l’obra, busca la resposta a si l’ésser humà està sol a l’univers. El problema rau en que si no estem sols, com són els altres?. Bàsicament són destructors, eliminadors i segadors de vides humanes.

Amb una imaginació fora de sèrie i una ploma àgil, H.G.Wells crea possibles finals per a la raça humana sense oblidar unes bases científiques en les que buscar referències, qüestions que encara ens preguntem avui en dia. Unes novel·les que podrien haver estat escrites ahir, avui o demà, atemporals i imprescindibles. Els amants de la ciència ficció no es poden deixar perdre aquest volum. Poc recomanat pels fatalistes, ja que els seus malsons és faran realitat pàgina rere pagina, però una experiència única pels amants de la bona literatura.

No us podeu perdre aquestes “Grandes novelas” de H.G. Wells: viatjareu al futur llunyà, lluitareu contra extraterrestres, viureu la fantasia de la invisibilitat i creareu una nova raça, tot dependrà de quin rol vulgueu prendre. Però en definitiva, viureu una gran aventura rere una altre.


Editorial: RBA
ISBN: 9788490064474
Pàgines: 585 pàgines
Preu: 24€

Herbert George Wells és, juntament amb Jules Verne, un dels pares de la ciència ficció contemporània. De família humil, el trencament d'una cama a l'edat de vuit anys el va aficionar a la lectura, i les dificultats econòmiques, juntament amb la tuberculosi, el van obligar a abandonar els seus treballs precaris per dedicar-se a l'escriptura, arribant a publicar més de cent obres. El seu interès principal va ser la fantasia científica, encara que les experiències de la Primera Guerra Mundial el van portar a una reflexió menys optimista que la de Verne sobre el desenvolupament de la tecnologia. També va tenir un gran interès per la sociologia i per la defensa de les classes més desfavorides de la societat, a més de criticar la hipocresia de la societat victoriana. Entre les seves obres destaquen: "La màquina del temps", "La guerra dels mons", "L'home invisible" i "L'illa del doctor Moreau", que han estat portades diverses vegades a la gran pantalla i a la televisió.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies