Nadie sabe nada
5Valoració

L’Artèria Paral·lel acull, fins el 6 de gener, a dos dels còmics més estimats a casa nostra, Berto Romero i Andreu Buenafuente, en un espectacle d’improvisació on cada nit podrem trobar un espectacle diferent.

La veritat és que no hi ha massa cosa a explicar sobre el que podrem veure a l’Artèria Paral·lel, perquè precisament una de les gràcies del show és que, mitjançant la improvisació absoluta, el que veurem a escena cada nit serà completament diferent.

Però és clar, això és veritat fins a cert punt. Perquè si anem a veure a Berto i Buenafuente, ja en podem tenir una idea del què veurem. Els hem vist molts anys junts a televisió, i no hem d’esperar un espectacle gaire diferent del que hem vist fins ara. És a dir, és un espectacle per a fans. La diferència aquí és que són més lliures, no estan tan guionats, I podem comprovar com juguen entre ells sense la limitació d’un text escrit.

És improvisació però hi ha una esquematització de l’espectacle. Un escenari nu excepte per dues butaques, una petita barra de bar i alguns accesoris per omplir, dóna pas als dos actors en un espectacle dividit en tres parts.

A la primera, una veu en off (la de Fermí Fernández) dóna pas als actors a l’escenari. Aquesta primera part es diu “Ellos no lo saben todo de ellos mismos”, i els dos juguen a explicar-se i explicar-nos coses de la seva vida que teòricament no coneixien de l’altre abans. Aquí trobem els dos parlant de les seves famílies, els seus fills, la seva relació laboral i el que surti de diferent a cada nit, suposo. Però hi ha elements que, n’estic convençuda, sortiran cada nit. Perquè ells continuen mantenint el joc que ja feien a la televisió; és a dir, l’eterna comparació mestre-alumne, el nas de Berto, el cap de Buenafuente…

Andreu Buenafuente i Berto Romero a 'Nadie sabe nada'

A la segona part, “Ellos han sabido algunas cosas hoy”, Buenafuente i Romero faran front a les notícies actuals del dia. Partint dels titulars més rellevants de la jornada, faran crònica actual, on, com no, no podrem escapar tampoc de la crisi.

A la tercera part “Ellos no saben nada de ustedes” els dos còmics respondran a preguntes que el públic ha pogut dipositar en unes urnes en el moment d’entrar al teatre,  i que es treuen a l’atzar a l’escenari. Aquí el surrealisme i la gràcia depén també una mica de la sort i de les preguntes més o menys enginyoses i interessants que el respectable hagi tingut a bé de formular.

En definitiva és un espectacle que no aporta res de nou, però que té la gràcia de veure dos gran professionals a sobre un escenari, de comprovar la complicitat entre ells, i que repeteixo, només és apte per fans. Si no t’agrada el tipus d’humor de Buenafuente i Romero no hi vagis, perquè no trobaràs res de nou ni que no hagin fet abans. Però si t’agraden, passaràs una bona estona, perquè sí, perquè ho fan bé, perquè cauen bé i perquè són divertits, tot i que facin el de sempre.

A la nit que vaig anar jo en concret l’espectacle va anar de més a menys, és a dir, va començar molt divertit i punyent i va anar perdent gas a mesura que avançava la nit, però com que, teòricament, cada nit ha de ser diferent, potser la següent va millorar… qui lo sà.


Es pot veure a: Arteria Paral.lel
Intèrprets: Andreu Buenafuente, Berto Romero

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies