El retorno de las Ti-Girls. Dios y ciencia
8Valoració

Des del principi Jaime Hernandez ha fet el que li ha vingut de gust a la sèrie “Love & Rockets” que comparteix amb el seu germà. Al seu univers de ficció, el món de “Locas”, hem vist ciència-ficció, ambientació punk, comèdia romàntica i, fins i tot, una història amb lluitadores de ‘wrestling’. Ara ha volgut apropar-se al gènere dels superherois però des de la seva particular perspectiva.

Maggie (Margarita Luisa Chascarrillo) és una de les protagonistes principals de l’univers de “Locas”. És una dona que ha viscut mil i una històries i que ara és responsable del manteniment d’un complex d’apartaments. Però la vida d’aquest ecosistema es veurà molt alterada quan Penny Century, una de les seves amigues, aparegui convertida en una superheroïna descontrolada, el que obligarà a les Ti-girls, un antic equip d’heroïnes, a reunir-se.

De nou, Jaime Hernandez juga amb els seus personatges i mostra noves versions d’alguns d’ells, intentant a la vegada interferir el menys possible amb la seva història passada. Juga també amb el lector, a qui demana que participi en aquest exercici boig i delirant, incoherent amb les històries anteriors però totalment coherent amb la visió que té l’autor de la seva obra.

Jaime homenatja el còmic d’aventures més clàssic, aquell que feia avançar la història contínuament, sense pensar en que tot estigués perfectament lligat. Acumula elements i personatges, dona solucions imaginatives als problemes que van sorgint i sorprèn amb revelacions que acaben arrodonint el conjunt de manera sorprenent. A més, Hernandez utilitza les darreres pàgines per tancar la partida, per deixar-ho tot com al principi, fent servir el metallenguatge per construir una història dintre de la història, deixant una porta oberta a futurs desenvolupaments en aquesta línia.

El retorno de las Ti-Girls La Cupula

En l’aspecte gràfic Jaime manté el seu gran nivell. És un dibuixant excel·lent i un increïble narrador, i en aquesta obra adapta el seu estil al to de la història que està explicant, emprant formes pròpies d’aquells còmics clàssics sense oblidar la seva essència. Tot és gairebé perfecte en un còmic de Jaime Hernandez:  les pàgines estan planificades de manera senzilla però amb bon gust, les transicions entre escenes es donen sense cap tipus de recolzament textual però són perfectament comprensibles, el disseny de personatges és retro però té encant,…

“El retorno de las Ti-girls” acaba resultant una experiència satisfactòria perquè el que al principi comença com un joc es converteix en una història amb cara i ulls, coherent amb els personatges i que manté la preocupació de l’autor per retratar la dona de la manera més respectuosa possible. L’escenari, les peces i les regles són diferents, però en el fons tenim el que sempre hem tingut a “Locas”. I, com sempre, això és tot un luxe.


Editorial: Ediciones La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-998-3
Pàgines: 136 pàgines
Preu: 18,00 €
Guió: Jaime Hernandez
Dibuix: Jaime Hernandez

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X