Concierto Concepto
9Valoració

Els Brodas Bros tornen a escena hi ho fan amb “Concierto Concepto”, un espectacle on ballarins i músics compateixen el seu amor per la música però sobretot pel ball. I és que a diferència d’altres concerts, en aquests els ballarins són els protagonistes.

Fa ja gairebé tres anys que els Brodas Bros presentaven al Teatre Victòria el seu espectacle homònim apadrinats per Joan Gràcia dels Tricicle. La companyia catalana, amb la parella de germans Pol i Lluc Fruitós i Clara i Berta Pons, feia molt anys que treballaven junts, però aquell show els va servir per apropar a un públic més ample el seu ball. Hip hop de la vella escola però amb la seva jova i particular embranzida. Popping, locking, tetris, b-boying, breakdance, roboting,… tot un recull d’estils molt lligats al carrer, que més enllà d’explicar una història pretenen transmetre la part positiva del hip hop, la seva energia i bon rotllo.

Ara, en un marc tant propici com el del Mercat de les Flors, la doble parella de germans, acompanyats per dos b-boys, aconsegueixen fiançar la seva proposta amb una presència escènica més senzilla però que purifica el seus esperits. I ho fan amb el funk com a principal banda sonora, combinant èxits de James Brown, Kool & The Gang, Cameo o Hervie Hancock amb composicions pròpies. Un setlist de concert on no hi falta tampoc la música electrònica, el dubstep o el soul. Música que els inspira i els mou, i serveixen de base per un repertori de coreografies on no és hip-hop tot el que es belluga.  De fet el seu show integra ingredients de dansa contemporània i fins i tot mim. Mescla que suma i no resta a l’esperit propi dels Brodas Bros.

Llums, làsers, projeccions, i música en directe són la resta d’ingredients que aconsegueixen conceptuar el seu concert. Bateria, “cajones” flamencs, flauta travessera, saxo, l’ewi (una mena de flauta electrònica), el vocoder, l’octopad (disparador de sons) o fins i tot bidons d’aigua serveixen per injectar de ritme el Mercat de les Flors i la seva gent, tant d’alt de l’escenari com a les seves butaques.

"Concierto Concepto" dels Brodas Bros.

Però a banda del ritme musicalment parlant cal destacar el que aconsegueixen escènicament parlant. Fent servir l’humor i la interacció amb el públic, aconsegueixen que l’espectacle flueixi molt bé, amb un resultat excel·lent. Durant els 75 minuts que dura l’actuació no parareu de ballar, de riure, de quedar-vos bocabadats. Una dosi de vitamina positiva amb efectes secundaris, i és que desprès de “Concierto Concepto” un pessigolleig recorrerà els vostres cosos. Són les ganes de ballar, que us faran sortir de la sala fent el robot i amb un somriure a la cara. I tot a preu d’unes entrades de cinema.


Es pot veure a: Mercat de les Flors
Intèrprets: BBoy Carlos Carmona, BBoy Kadoer, Lluc Fruitós, Pol Fruitós, Berta Pons, Clara Pons, Flowtizta, Jean-Phi

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X