El cuerpo
5Valoració

L’opera prima d’Oriol Paulo va ser la pel·lícula seleccionada per obrir la darrera edició del Festival de Sitges i ja en aquell moment va ser rebuda amb comentaris bastant diversos i un punt d’escepticisme. Oriol Paulo, guionista de “Los ojos de Julia”, ens presenta un thriller de tall clàssic amb final trampós que falla on menys hauria de fallar, les actuacions.

Álex Ulloa (Hugo Silva) està encara assumint la mort de la seva dona Maika (Belén Rueda) quan li comuniquen que el cadàver ha desaparegut del dipòsit. L’inspector Jaime Peña (José Coronado) investigarà l’estrany cas i s’endinsarà en un complex entramat de mentides.

Darrera d’aquesta sinopsi s’amaga un thriller típic, una pel·lícula que busca arrossegar a l’espectador i ficar-lo en una trama fictíciament complexa. La història transcorre durant la nit de la desaparició del cos i el guió fa us de flashbacks per explicar els esdeveniments que han portat a la situació actual. Els flashbacks ens van presentant la relació entre els personatges d’Hugo Silva i Belén Rueda i tant la poca química que hi ha entre ells com la superficialitat amb la que estan definits fa que aquestes escenes siguin completament innecessàries, quedant la seva relació clara des del primer minut.

El principal problema de “El cuerpo” és que la història no acaba de ser massa creïble. Tampoc ajuda la introducció d’elements sobrenaturals a un film que no ho és. Per últim, tenim un guió ple de casualitats i amb un final sorprenent que acaba per desconcertar a l’espectador.

El cuerpo

Veient el repartiment un podria esperar que la força principal de la pel·lícula fossin les actuacions. Doncs no és així. Amb l’excepció de José Coronado, que està realment bé en totes les seves aparicions (menys al final), la resta d’actors principals i secundaris estan poc inspirats. Hugo Silva i Belén Rueda estan massa exagerats i no convencen en el retrat que fan d’uns personatges que, no ens enganyem, tampoc estan prodigiosament definits.

“El cuerpo” em va resultar en el seu moment bastant decebedora i després de pensar-la una mica més la veritat és que no millora. Esperava un punt de misteri, un punt de drama i alguns ensurts i he trobat un guió irregular i mancat de força. Afortunadament la pel·lícula no és avorrida i, especialment durant la primera hora, és un entreteniment digne.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies