Todas las chicas besan con los ojos cerrados
7Valoració

Fresca, genial, irònica, divertida, sense pèls a la llengua i molt, molt entretinguda. A primer cop d’ull sembla una novel·la rosa, però no és més que un únic aspecte lluminós d’aquesta novel·la, on el veritable eix són els trenta, una edat on si ets una noia o ets single o se t’ha passat l’arròs i si ets un noi tens por a l’estabilitat i prefereixes anar de flor en flor, recordeu que sempre hi ha excepcions, més que res, per poder confirmar la regla.

Una novel·la actual, ràpida de llegir on s’intercalen xats de Facebook o WhatsApp, enganxa des d’un principi i en veu del nostre protagonista, l’Alex Noè, entenem com veuen els homes les relacions, la feina, la crisi i sobretot les dones.

Un protagonista una mica friki des de la infància, addicte a Star Wars, als còmics, que ha viscut coses que molts dels lectors recordaran com la sèrie “Ulisses 31”, les gestes de Michael Jordan o el gol d’en Koeman. Un jove que gaudeix de la seva feina, del seu pastor alemany Chewie i de les faldilles.

Amb un pròleg senzill, honest i sincer on en Berto Romero resumeix: “Una novel·la que em va atrapar, no vaig poder deixar de llegir-la i conservo d’ella un molt agradable record al cor.

Berto Romero llegint "Todas las chicas besan con los ojos cerrados"

És la història d’un Peter Pan de 32 anys, però també el retrat de tota una generació, els seus desitjos i les seves contradiccions, les seves manies, les seves infàncies, els seus facebooks, els seus gadgets, els seus pisos compartits, els seus treballs precaris i, tot, els seus dubtes en aquesta nova i ignota terra de ningú que ha sorgit entre els límits, en un altre temps precisos, entre la joventut i l’edat adulta.

Quan Àlex coneix la Natàlia seva vida dóna un gir radical. No és que Àlex cregui massa en parelles ideals i mitges taronges, però està fart de rotllos esporàdics. Ara el que de veritat necessita és trobar una noia All-Star; enamorar-se, enamorar-la, omplir amb ella un pis de mobles Ikea, posar seny però serà tan senzill? Perquè Àlex recordarà que el món és ple d’altres noies, i se sentirà vell, i potser caigui rendit davant els encants d’altres noies, o potser ho enviï tot en orris i viatgi fins Tòquio fet un embolic.

L’Alex no ho sap però potser esbrini alguna cosa sobre l’amor: el més fàcil: la recerca; el difícil: sortir vencedors després trobar-lo.

Una història tan actual, tan a tocar que queda curta, realment diuen que la vida dóna moltes voltes, però la vida de l’Alex no s’atura, és com un taulell del joc dels tobogans, ara esta a dalt i de sobte ja l’ha cagat i torna a estar al principi. El seu cap esta tan ple de dubtes que sempre acaba pensant amb el cervell inferior.

Amb un vocabulari molt col·loquial i una forma sarcàstica de viure la vida, l’Enric Pardo, aconsegueix amb aquesta novel·la arrencar llàgrimes de riure i donar una visió sarcàstica de la pre-maduresa. Un escriptor jove que escriu pels joves. Amb trenta som joves, oi?

Si voleu passar una bona estona, aquesta és una molt bona opció.


Editorial: Mondadori
ISBN: 9788439726371
Pàgines: 251
Preu: 15,90€ (E-book: 10,99€)

Enric Pardo (Castelló de la Plana, 1977) és guionista i professor de cinema. Actualment és el director de l'àrea de cinema de la productora El Terrat i cap del departament de Ficció TV de l'ESCAC. Pardo és el guionista i coordinador de guió de la sèrie d'animació "Arròs Covat", amb la qual va guanyar un premi Ondas, guionista dels llargmetratges "Animals", "El club dels bons infidels" i "Trash" i del programa d'esquetxos "Autoindefinits".
Com a professor de l'Escac ha impartit classes de guió, dramatúrgia, sèries de ficció televisiva i projectes de final de carrera. Com analista de guions per a TVE ha assessorat sobre més de cinquanta guions de llargmetratges. “Todas las chicas besan con los ojos cerrados” és la seva primera novel·la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies