The sorcerer's pub
6Valoració

Els actors de Sursum Teatre adapten una opereta còmica de Gilbert&Sullivan i la situen en un pub del Londres més fosc regentat per un mag amb poders extraordinaris. El teixit de relacions personals amb l’afegit de la comicitat victoriana són els ingredients del treball d’un grup de joves actors que han reconvertit la seua tesina en una petita obra que vol ser reflex de l’esperit de la seva companyia.

De primeres, un escenari com el del Versus Teatre ja deixa nus als actors. Situat entre les dues platees, com al centre d’un circ romà, despulla als intèrprets del fons d’escenari on poder apropar-se quan la por arriba al damunt. Per això, de primeres, l’espectador sent la valentia dels actors. També la del pianista i director musical, Josep Ferré, que posa el decorat abstracte apropant-hi les cançons originals al jazz i al teatre musical. Perquè l’obra vol ser, per principi, l’exemple de l’entusiasme de Sursum Teatre pel gènere musical.

El text ens conta la història d’Alexis, el promès d’Aline. Tots dos estan a punt de casar-se i, per fer oficial el seu compromís, les dues famílies –amb la mare d’ella, el pare d’ell i el rector que els ha de casar- es citen en un pub, regentat per John Wellington Wells, un mag que els sorprendrà amb una especial beguda de l’amor. Quan tots beuen, sense saber que s’enamoraran de la primera persona que vegin al despertar, el ball de parelles sorprendrà als espectadors i als mateixos personatges.

Dirigits per Cristina Cordero, els actors destaquen per l’intens treball que realitzen a escena. Canten, ballen i es transformen en una família del segle XIX londinenc, amb un bon domini de la gestualitat i la pantomima. Però, sovint, els acudits i les rialles que originen resulten massa ximples i previsibles. Haguera sigut més fàcil, per arribar al gran públic, haver-ne elegit un projecte musical més comercial, tot i que no seria una aposta tan valenta ni arriscada per part de Sursum Teatre.

The Sorcerer's Club Versus Teatre


Es pot veure a: Versus Teatre
Text: William Schwenck Gilbert
Intèrprets: David Anguera, Maria Pascual, Pitu Manubens, Nacho Melús, Miquel Malirach, Rosa Serra i Torrens, Lluís Canet i Silvia Casamayor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X