"Los crímenes de un escritor imperfecto" de Mikkel Birkegaard
6Valoració

Una novel·la explicada en primera persona. En Frank Fons, F.F. pels amics, és un escriptor de novel·la negra, està a punt de publicar-ne el seu últim títol: “En l’espai vermell”, quan una trucada de telèfon el fa entrar en la seva fantasia portant a la realitat els crims que omplen les pàgines d’aquesta obra i de les anteriors. Aquesta aportació mostra diversos títols i aspectes de mini-obres que es van desenvolupant arran de la trama principal. Els flashbacks són continus i recurrents.

L’ F.F, només ha comés crims sobre el paper, però ell mateix reconeix que no sempre ha sigut diligent i s’ha regit pel que el públic vol, encara que s’hagi endut per davant la seva família, els amics o tot aquell que li ha pogut ser útil. Un matí rep una trucada, els seus crims sobre paper han mostrat la seva cara més dura a la realitat.

El nostre protagonista ens mostra al pròleg, en primera persona, com funcionarà l’obra i com la narrativa de l’autor, en Mikkel Birkegaard, és directa, sense trampa ni cartró. Per primera vegada el protagonista que dona veu a l’escriptor no haurà de mentir, ni imaginar, podrà escriure tal i com raja, ja que és la seva vida la que ens mostrarà. Per Frank, el que en el seu moment semblava un gir de la trama intel·ligent i fascinant de sobte s’ha convertit en una realitat aterridora, esquitxada de sang.

A l’horror del descobriment li segueix una determinació: Frank Fons haurà de descobrir qui està utilitzant la seva ficció per destruir-lo i trobar la manera de detenir-lo. És una qüestió de vida o mort.

Una novel·la intrigant i apassionant, on es mostra la passió de l’autor per la narrativa i els petits detalls que construeixen un encaix perfecte, escrit amb una ploma molt lleugera però carregada de sang i no de tinta, el lector es veurà atrapat, enganxat i acompanyarà en F.F en la recerca de la veritat. El seu passat li donarà mal cos i el futur pot ser molt curt o molt llarg.

Però no ho farà tot sol, una gran varietat de personatges secundaris el van acompanyant i fan miracles en la construcció de la trama, uns personatges carregats de sentiments contraposats: venjança, amistat, respecte i rancúnia. Uns personatges que donen el toc perfecte de sal i pebre a una amanida fresca i de gourmet.

El títol ho diu tot: “Los crímenes de un escritor imperfecto”, ningú és perfecte però si qui us vol alliçonar és un assassí esteu en greus problemes, podreu sobreviure?. Aquesta és la pregunta a la que el lector arriba pàgina rere pàgina.

Si sou amants de les novel·les negres, en aquesta no en trobareu una ni dues, sinó tot un grapat, és un llibre sobre llibres i sobre els seus autors. És un concepte innovador en el gènere i s’agraeix molt.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 9788483653814
Pàgines: 416
Preu: 18,50 € (E-Book: 9,99 €)

Mikkel Birkegaard (1968) viu a Copenhaguen. “Llibres de Luca” va ser la seva primera novel·la. Publicada primer en la seva Dinamarca natal, on es va convertir en un autèntic best seller, tot seguit va ser contractada en 25 països més i va rebre una excel·lent acollida per part dels lectors, els llibreters i la premsa, que la van comparar amb “El conte número tretze” i “L'ombra del vent”. Nordisk Film, la companyia cinematogràfica més important d'Escandinàvia i Islàndia, va adquirir els drets per al cinema i actualment està en negociacions amb Hollywood. “Els crims d'un escriptor imperfecte” és la seva segona novel·la. Al centre de les novel·les de Birkegaard sempre es situa el seu amor pels llibres i per les històries que contenen. Combina suspens amb una meditació sobre la naturalesa del coneixement, tot això apuntalat amb un món de misteri.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies