Virginia Woolf
8Valoració

Aquest mes de novembre, l’editorial Impedimenta inaugura amb Virginia Woolf ”la seva col·lecció “El Chico Amarillo”, una col·lecció de novel·les gràfiques que faran les delícies de grans i petits.

El primer títol que publiquen és una biografia de l’escriptora britànica Virginia Woolf, des de la seva infància fins al tràgic suïcidi al riu Ouse. Una vida personal que dista força de la imatge de les seves obres. Una dona marcada per la tragèdia, per la dominació dels homes del seu món i una ment privilegiada que li va donar alegries i tristeses. Entre les seves obres podem destacar: “Fin de viaje” (1915), “La señora Dolloway” (1925), o “Entre Actos” (1941).

Molts escriptors han escrit sobre la Virginia Woolf, però en Gazier i en Ciccolini ens la mostren amb el cor a la mà. Poques vegades una novel·la gràfica aconsegueix arribar a cotes tan altes de versemblança, fidelitat i ordre.

En paraules de Michèle Gaziel en el seu pròleg, queda pales la seva intenció de “mostrar amb paraules i imatges el camí d’una escriptora entre la realitat i el desig, entre les paraules i el dolor, en la recerca de veritats inassequibles i d’una improbable felicitat”.

Tot això aconseguit gràcies a la mà de Bernard Ciccolini, les seves il·lustracions amb classe i detall són més properes a quadres clàssics que no a les imatges de còmic més comunes. Aconsegueix escales de color i transmet la llum com a element narratiu, no simplifica cap forma, és més, es recrea en explicar-nos el detall dels espais i de la història que les paraules deixen muts.

Vinyetes de "Virginia Woolf" de Michèle Gazier i Bernard Ciccolini.

Vinyetes que de per si soles són grans obres a tenir en compte i dignes d’admiració recorden el gust a tristesa i encotillament de l’època contrastant-lo amb la personalitat de la nostra protagonista, retratada a nivell il·lustratiu com una dóna de classe bé, elegant i que exteriorment va a remolc de la cultura del seu context però internament viu embriagada en el romanticisme més decadent que fa que es perdi en diferents estadis d’eufòria i depressió.

Un còctel perfecte entre una temàtica clàssica i un format amè. Esperem més títols d’aquesta nova aventura editorial i els hi desitgem molta sort. Un còmic que pel seu format clàssic trenca precisament amb l’estereotip d’aquest format. Un bon recurs didàctic i per gaudir-ne.


Editorial: Impedimenta
ISBN: 9788415578215
Pàgines: 90
Preu: 19,80 €
Guió: Michèle Gazier
Dibuix: Bernard Ciccolini

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies