"La Hipnotizadora" de Barbara Ewing
6Valoració

Londres, mitjans del 1800, una ciutat fosca, humida, plena d’ombres, amb una boira espessa que cala els ossos i una incipient llum d’esperança que s’amaga en un subterrani de Little Russell Street, un Londres gòtic i decadent.

Dues dones, la Cordelia i la Rillie, deixen els escenaris per muntar una empresa pròpia, la seva intenció és aprofitar-se de tots aquells ingenus que creuen en el “mesmerisme”, la precuela de l’hipnotisme. La tieta de la Cordelia solia practicar la hipnosi i d’aquí la idea atraient de reprendre l’herència familiar i convertir-la en un espectacle.

Serien com l’Elena Francis del moment, donarien consells sobre l’amor i sobre les parelles, compatibilitats, interessos… Però el que havia de ser un mer espectacle dona un gir inesperat quan els poders reals de la Cordelia emergeixen dins seu i les converteix en dues de les persones més populars de Londres. Però una sèrie d’ esdeveniment fan retornar el passat de la Cordelia, un escàndol que les pot destruir i arruïnar.

Una història on es lluita pels drets de les dones, la igualtat entre els sexes i el desig de ser reconegut com algú dins una societat establerta en base a la classe social. Una idea que confronta la societat i remou els seus ciments en quant apareix la confrontació científica i espiritual que s’origina al comparar la medicina més convencional amb la medicina més alternativa. Un xoc que fins i tot avui en dia donaria per pàgines i pàgines de manifestos a favor o encontra tant d’una com de l’altre.

Una societat molt critica amb la dona, on els seus drets es veien generalment sotmesos als dels homes, aquest és un dels fets que mostren el caràcter de les dues protagonistes, dues dones decidides, amb empenta, que han sobreviscut entre les bambolines del teatre i estan preparades per fer de la vida el seu teatre.

Barbara Ewing té un estil peculiar, molt net en la seva escriptura i amb un to molt càlid en l’estructura dels personatges. Una història que pel títol sembla despreocupada i lleugera amaga entre les seves pàgines amor, odi, assassinats i venjança. Te una mica de tot creant una novel·la que captiva al lector, que el submergeix en el Londres Victorià, amb les seves peculiaritats i el convida a somiar despert.

Els personatges estan tan ben definits que són a tocar del lector, te’ls podries creuar pel carrer i el reconeixeries, l’ambient fred i humit penetra des de les puntes dels dits de les mans cap a la resta del cos i amb un final conclusiu s’aconsegueix que el lector quedi amb un bon regust a la boca i amb ànsies de recuperar algun altre títol de l’autora.

A més, si us agrada saber de la vida dels demés, us imagineu el que podreu descobrir en les sessions de “mesmerisme”, un retrat fidel de la societat, molt documentat i atraient. “La hipnotizadora” us hipnotitzarà.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 9788483653791
Pàgines: 540
Preu: 21,00 € (E-Book: 9,99 €)

Barbara Ewing va néixer el 1944. És una actriu, dramaturga i novel·lista establerta al Regne Unit. Nascuda a Nova Zelanda, va estudiar a la Victòria University de Wellington Filologia anglesa i Maori abans d'anar-se'n a Anglaterra per formar-se com a actriu en la RADA (Royal Academy of Dramatic Art) de Londres. Com novel·lista ha escrit vuit llibres fins ara, dels quals la hipnotitzadora és el cinquè.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies