Que tinguem sort!
7Valoració

La companyia Albena Teatre presenta, dins del cicle de Teatre Valencià que es fa al Teatre Tantarantana fins al 13 de gener, l’obra “Que tinguem sort”, metateatre on dos actors xerren de la vida, l’actualitat, la seva relació i la professió en la mitja hora prèvia a l’inici de l’espectacle.

Dos actors de teatre (Carles Alberola i Alfred Picó) parlen al camerí una mitja hora abans de començar la funció. Porten més de 25 anys treballant junts i aquesta serà la última funció abans de que es prenguin un temps de descans.

A dalt de l’escenari fan una funció còmica, de crítica i sàtira, però a les seves vides reals les situacions no fan riure, ni molts menys. En aquest moment de pausa i nervis alhora, previ a la representació de la funció repassaran les seves vides, les seves pèrdues i els projectes que no sabem si seran realitat. En el text es vol remarcar molt el fet de que massa sovint deixem passar la vida sense atrevir-nos a prendre decisions, sense atrevir-nos a viure-la de veritat, a arriscar. I molt sovint també, només despertem i reaccionem quan la vida ens sacseja, I a vegades, aquest moment és ja massa tard.

Un text perfectament estructurat per Carles Alberola, que alhora dirigeix i interpreta amb Alfred Picó, amb una complicitat absoluta. Un text ple de sensibilitat, humor, nostàlgia i que té un posada en escena intel·ligent que enganxa de seguida.

La primera té lloc mentre els actors es preparen per a la funció als camerins. Els trobem comentant la seva quotidianitat, els seus problemes i tensions, el fet de que sigui la darrera funció i els camins que prendran des d’aquell moment. La segona part es centra en la representació de la funció, on, de manera inesperada, s’anirà filtrant el que hem descobert dels propis actors a la primera part.

Que tinguem sort! Teatre Tantarantana

Alberola i Picó estan esplèndids, amb una naturalitat admirable, que fa que entris en situació al minut 1, i que siguis còmplice de les seves intimitats, penes i l·lusions sense quasi ni adonar-te.

Un escenari que recrea el camerí a la primera part, i el propi escenari d’una funció còmica a la segona, funciona de manera molt efectiva. El recurs de que el mirall sigui el públic em sembla fantàstic i molt intel·ligent, i permet jugar amb moments on ells dos no es miren, però nosaltres podem copsar totes les mirades (i per tant intuir pensaments) en cada moment.

Barreja de vida i teatre, de situacions personals i de mirada crítica a la societat (especialment la valenciana), d’humor i sensibilitat, de penes i música i d’una manera molt concreta de concebre l’art i el teatre. Una obra absolutament recomanable, que fa que sembli molt fàcil allò que no ho és tant: fer bon teatre.


Es pot veure a: Teatre Tantarantana
Text: Carles Alberola
Intèrprets: Carles Alberola i Alfred Picó.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies