Oliver Queen desapareix en un naufragi. Quan el troben en una illa cinc anys després, poc queda d’aquell playboy despreocupat. Queen no torna sol a la seva ciutat, Starling  City, l’acompanya una mena de doble personalitat que vesteix de verd, amaga el rostre i destre amb l’arc i les fletxes, en Fletxa Verda “Arrow”.

“Arrow” és una nova reinterpretació del llegendari Fletxa Verda, el còmic de DC que ens arriba de mà de la cadena The CQW. Amb una versió fosca i força cinematogràfica ens porta la història d’Oliver Queen (Stephen Amell, “New girl” i “Private Practice”) , un faldiller multimilionari,  i amb un munt de pasta que viu la vida com vol. La seva sort canvia quan després d’un violent naufragi del iot on viatja i Oliver Queen és donat per mort juntament amb el seu pare i la germana de la seva nòvia. Cinc anys després descobreixen que ha sobreviscut en una remota (i molt educativa) illa del Pacífic. Torna a la casa seva, a Starling City, on és rebut per la seva mare, Moira (Susanna Thompson, “Una vegada més“), la seva germana Thea (Willa Holland, “The O.C.”), i el seu millor amic, Tommy (Colin Donnell, “Pa Am”). Però tots ells descobriran que l’Oliver al que van acomiadar és molt diferent al que ha tornat.

De seguida comencen a notar que Oliver ha canviat. Ell no vol parlar d’aquell període en l’illa i mira de fingir que és el nen ric superficial de sempre, però és evident que no ho és. Mentre Oliver amaga la veritat sobre l’home en el qual s’ha convertit, tractarà desesperadament per compensar tot el dany que va fer anys enrere. Molt especialment, buscarà reconciliar-se amb la seva ex nòvia, Laurel Lance (Katie Cassidy, “Melrose Place”), qui en la seva absència ha estudiat la carrera de dret i ara treballa com advocat contra grans multinacionals.

Però Oliver no ha tornat sol, amb ell ha tornat un nou personatge, una mena de doble personalitat que vesteix de verd, amaga el rostre i destre amb l’arc i les fletxes, en Fletxa Verda. Aquest alter ego li servirà per a esmenar els errors de la seva família, combatre les xacres de la societat i retornar a Starling City la seva antiga època daurada. Decidit a compensar el que va fer el seu pare mentre aconseguia la fortuna familiar, Oliver ha jurat impartir justícia entre els rics i poderosos que han corromput la ciutat.

Arrow The CW

Així doncs durant el dia, Oliver interpreta el paper del ric, despreocupat i egocèntric filantrop que solia ser, flanquejat i controlat molt de prop pel seu devot xofer i guardaespatlles, John Diggle (David Ramsey, “Dexter”), mentre que a la nit es transforma en aquesta identitat secreta que ha creat.

Però ja se sap no totes les persones de Starling City estan contentes amb aquest nou vigilant nocturn i els seus mètodes per a acabar amb els criminals. Un dels que no ho està de content és el detectiu de la policia Quentin Lance (Paul Blackthorne, “Dresden“), pare de Laurel i Sarah, morta en el mateix accident marítim de Queen.

De mica en mira sabrem que la mare d’Oliver, Moira, sap molt més sobre naufragi del que ningú creu, i en Queen tindrà un soci que l’ajudarà i la Laurel s’adonarà que en Queen ha canviat i ja no és aquell noi ric a qui odiava per la mort de la seva germana.

Arrow The CW

Amb “Arrow“, DC i The CW buscava repetir l’èxit de “Smallville”, sèrie que va durar 10 temporades i han encertat. “Arrow” està batent tots els rècords. El seu primer capítol va anotar més de 4 milions d’espectadors i un 1,3 en demogràfics. Dades que la cadena no havia obtingut des de la gran estrena de ‘Nikita’ en 2010. Mentre “Nikita” es va desinflar en el segon capítol, el multimilionari Oliver Queen va tornar a obtenir grans dades en el seu segon lliurament, confirmant la seva consolidació dintre de la graella de la cadena, amb una mitjana de 3,5 milions d’espectadors i 1.3 en demogràfics. I no només s’ha mantingut en el segon, sinó que tots els que s’han emès han tingut bones audiències amb increments en capítols puntuals, en resum, que The CW pot estar contenta i de fer, ho està, ja que li ha donat temporada completa de 22 capítols i la renova per una segona temporada. A Metacritic, la sèrie s’emporta un notable (73) de part dels critics i un notable alt (7.8) per part del públic.

Les adaptacions dels còmics, tant sigui al cinema com a la televisió, sempre porten associades una certa dosi d’escepticisme i ja hem vist exemples de veritables desastres. Un no sap mai que es trobarà, ni si el que trobarà serà massa ridícul o avergonyant. Es per això que em vaig apropar a “Arrow” sense massa expectatives i esperant que el resultat no m’horroritzes massa (això, a més tenint en compte que no sóc fan dels còmics). Curiosament amb “Arrow” han aconseguit crear un pilot que enganxa, que atrapa i amb prou ritme i promeses del que vindrà, que et fa ganes de continuar mirant la sèrie i aquest fet es manté en els capítols posteriors. Ja he dit, no conec els còmics i per tant, no sé si els fans poden estar més o menys contents de la fidelitat de l’adaptació.

Arrow The CW

La sèrie té un to fosc que, en certa manera, l’apropa als últims Batmans (marcant totes les distàncies que vulgueu). Conjuga entreteniment pur, amb un rime frenètic d’acció amb les històries més melodramàtiques i més de culebrot que envolten la família i amistats d’Oliver. Capítols on no dóna temps d’avorrir-te i que sempre acaba amb un cliffhunger efectiu que et fa pensar que necessites veure el proper capítol.

El protagonista Stephen Amell, és el típic actor guapet, no excessivament expressiu i amb uns abdominals d’infart. No li donaran cap Emmy a la millor interpretació però la seva és suficient pel que necessita el seu personatge.

“Arrow” és entreteniment i acció, potser una mica de culebrot i una espurna d’història d’amor. En aquest sentit la sèrie és efectiva, atraient i atrapant. Si voleu profunditat de guió o interpretacions supremes el millor és que opteu per altres, com “Homeland” (esplèndida, per cert, la seva segona temporada), però si voleu entreteniment pur, no dubteu, “Arrow”.ARROW

Creador: Greg Berlanti, Marc Guggenheim I Andrew Kreisberg
Guionistes: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Moira Kirland, Ben Sokolowski, Wendy Mericle, Lana Cho i Beth Schwartz
Director: Guy Norman Beel
Intèrprets: Stephen Amell, Katie Cassidy, Colin Donnell, David Ramsey, Willa Holland, Susanna Thompson i Paul Blackthorne
Música: Blake Neely
Durada dels capítols:45 minuts
Data d'estrena: 10 d’octubre de 2012
Emissió: The CW (també a Calle 13 i més endavant a Antena3)

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies