Aventura!
8Valoració

T de Teatre i Alfredo Sanzol tornen a formar equip per a embarcar-se en tota una aventura escènica. Aventura! puja dalt l’escenari les pors i els fantasmes que produeix aquesta crisi que ens està tocant vivint.

Aventura! explica la història de sis socis de Barcelona que tenen una empresa que no va malament però que, en rebre una oferta de compra per part d’una empresa xinesa, decideixen deixar-se de tonteries i vendre, pel que pugui passar. El problema és que no venen l’empresa, sinó que acaben venent una de les seves sòcies.

Desprès dels bons resultats que va obtenir Alfredo Sanzol amb “Delicades”, amb la que es va endur el premi Max al millor autor, no és d’estranyar que volgués repetir experiències amb el grup T de teatre. A nosaltres no ens estranya tampoc que aquest tàndem funcioni de nou tan bé.

Per una banda el text de Sanzol desborda intel·ligència. Amb el seu guió, tan àgil com ben escrit, s’apropa al tema de la crisi des de la comèdia però sense renunciar a la crítica social, o més aviat a l’autocrítica. I és que “Aventura!” explora les conseqüències de la crisi des de la vessant més humana, on les angoixes, els dubtes, les desconfiances, les pors en definitiva, són protagonistes.

T de Teatre, per la seva banda, continua fidel a la seva puresa escenogràfica. Un gran escenari allotja una taula, sis cadires i un mur, suficients per viatjar en aquesta aventura de Barcelona a Eivissa, del camp a la platja o fins i tot arribar a la Xina. Però el viatge més important és el que condueix cada protagonista al seu interior en tot un exercici d’introspecció que té molt més de revelació que de rebel·lia.

Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca són els responsables de que aquest viatge sigui compartit. Resulta impossible resistir-se a la seva conducció temerària, on ni cinturons, ni airbags, ni frens ABS serveixen de gaire considerant les condicions del camí.

"Aventura!" de Alfredo Sanzol. T de Teatre.

No cal dir que les bones actuacions estan assegurades, però potser si paga la pena mencionar el bon treball d’il·luminació de Carlos Lucena i en especial el de Fernando Vélazquez (autor de la banda sonora de “Lo Imposible” de J.A.Bayona) que aporta una gens menyspreable dosi d’electricitat escènica amb la seva, de vegades asfixiant, melodia.

Web oficial:
Es pot veure a: Teatre Lliure (Montjuïc)
Text: Alfredo Sanzol
Intèrprets: Mamen Duch / Marta Pérez / Carme Pla / Albert Ribalta / Jordi Rico / Àgata Roca

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies