La millor nit de la teva vida
8Valoració

La millor nit de la teva vida, premi Butaca al millor text teatral del 2007, es presenta al Teatre Capitol des del passat 23 de novembre, per parlar-nos de l’amor i del desamor, de les pèrdues i del sexe d’una manera desacomplexada, oberta i molt divertida.

El text de Jordi Silva, que ja havia format part del projecte T6 del Teatre Nacional durant la temporada 2006-2007, se’ns presenta ara dirigit per Antonio Calvo i manté a Mercè Montalà en un dels tres personatges principals.

La història comença amb l’inici de la relació Marc (Oriol Casals) i la Marta (Clàudia Costas). Dos jovenets innocents i inexperts que viuen el seu gran amor. El Marc especialment, que desitjava l’amor de la Marta des de feia molt de temps i finalment veu recompensats els seus esforços i es troba com en un núvol.

En una altra banda de la mateixa ciutat, la Sílvia (Mercè Montalà) acaba d’enterrar al seu marit i esdevenir una vídua rica. Alhora, a l’enterrament, ha retrobat un amor del passat que li recorda plans de vida descartats i oblidats feia temps.

Tot canvia i 3 anys després trobem als mateixos personatges en situacions ben diferents. La vida i les tries personals els han portat per camins que potser mai haurien imaginat. Es trobaran amb renúncies, amb la mort, amb el trencament i el desencant, amb els records i els somnis, amb el sexe, i amb les diferents maneres de concebre “la millor nit de les seves vides”. La manera de seguir buscant un nova nit que sigui la millor quan sembla que totes les portes se’ns han tancat es el que marcarà el camí que cadascú d’ells tria a partir d’ara.

Tot això, amb molt d’humor. Amb molta ironia fina però també despietada. Sense complexos i sense embuts, sense moralines barates i amb un gran text. Reflexions, en definitiva, sobre la pròpia naturalesa humana, concebudes de manera intel·ligent i que ens faran riure i somriure al llarg de la hora i mitja d’espectacle.

La millor nit de la teva vida Club Capitol

Amb una escenografia i il·luminació mínimes però altament efectives, l’escenari és pràcticament nu, el qual ens permet contemplar més de prop als personatges. Simplement es divideix en dues bandes (una amb cadires i una taula i l’altra amb una butaca i una taula més guarnida) que representen els hàbitats de la parella i de la vídua.

L’actuació d’Oriol Casals, que comença tremolosa, nerviosa i ingènua com el personatge, guanya el nostre cor en el minut 2 de representació i ens manté enamorats al llarg de tota la història. Pot ser divertit, tímid, tendre i excessiu sense perdre un gram de qualitat.

Mercè Montalà està simplement excelsa. El personatge és un bombonàs, però és que ella el broda. A més, amb la seva veu experta en doblatge i matissos, no en deixa cap per explorar a l’hora de mostrar-nos ironia, sensualitat, sarcasme o diversió. Un plaer i un luxe la seva actuació (que a més estic convençuda que s’ho ha passat pipa fent-ho, o almenys, transmet plaer i bon rotllo mentre la veiem a l’escenari)


Es pot veure a: Club Capitol
Text: Jordi Silva
Intèrprets: Mercè Montalà, Oriol Casals, Clàudia Costas

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies