“Los noventa días de Genevieve” de Lucinda Carrington
4Valoració

Una de les últimes introduccions al món de la novel·la picant, és “Los noventa días de Genevieve”, una novel·la que donada la saturació del mercat i per formar part precisament del boom d’aquest gènere, no queda exclosa de comparacions. Però com les comparacions són odioses em centraré en ella i només en ella.

“Los novena días de Genevieve” és una aposta arriscada, una història que amaga poc, on no hi ha trames subjacents de pes i que deixa força fred. Un curri poc especiat que descol·loca al comensal. Amb un enfocament dual dels personatges que en certa manera els presenta amb un toc d’incoherència.

El lector avançarà lleuger entre les seves planes creant-se una visió força clara de cada personatge principal: Ell un arrogant home de negocis que aconsegueix tot allò que es proposa i ella una dona capaç de vendre’s per millorar la seva situació laboral, l’ambició domina el seu món, fins que la trama va variant i al final de tot, es dóna un gir en els personatges.

El canvi que es veu en ella evoluciona al llarg de la història, pot agradar més o menys, però és creïble, el personatge està construït de manera solida mostrant una personalitat ferma i alhora sensible, però el d’ell costa de creure, unes petites engrunes predisposen a pensar més enllà del que sembla, però de vegades els fets pesen més que les paraules, creant una dualitat difícil de coexistir pel lector.

Ha sigut precisament aquest canvi de rumb el que desquadra la historia, crec que els girs argumentals són necessaris per mostrar les histories des de diversos angles i amb perspectives, però girs de tres cents seixanta graus poden ser perillosos. Poden provocar moltes preguntes als lectors i que les respostes no siguin del tot optimes. Sobretot si són sobtats i gairebé al final, sense donar gaire marge al lector per assimilar el canvi.

Aquesta història introdueix al gènere l’exhibicionisme mantenint l’anonimat, i el “voyerisme”, unes fantasies a afegir a la llarga llista que s’estan venent tan bé últimament. Una història que busca uns sentiments de correspondència i d’acceptació per part de l’altre basada, en teoria, en un intercanvi comercial. També introdueix escenes lèsbiques, que tot i semblar espontànies resulten ser controlades.

“Los novena días de Genevieve” té molts punts forts i algun punt més dèbil que la fa trontollar, però precisament per aquest motiu val la pena de llegir, mereix que cada lector comprovi per si mateix quin dels seus punts pesa més.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483654569
Pàgines: 376
Preu: 17,00 €

Lucinda Carrington viu a Essex, un comptat situat al est de Londres a la regió oriental d’Anglaterra i no se sap quina pinta fa.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies