"Bajo el cielo de Dublin" de Maeve Binchy
7Valoració

“Bajo el cielo de Dublin” de Maeve Binchy, és una novel·la sobre la família que aconsegueix estremir el cor, llagrimejar els ulls o despertar un lleu somriure, en definitiva, emocionar.

Ens trobem enfront d’una novel·la centrada en la quotidianitat, les relacions entre la família i no només la família de sang, sinó aquella que ens acompanya al llarg del camí de la vida. Una novel·la que aconsegueix estremir el cor, llagrimejar els ulls o despertar un lleu somriure, en definitiva, emocionar. Podríem dir que l’emotivitat que reflexa la Maeve Binchy, es podria considerar protagonista de la pròpia historia. Una combinació de sentiments i reflexions brillant. Una novel·la positiva, on l’esperança guiarà a la majoria dels protagonistes.

Tal és així que no podem parlar d’un personatge protagonista únic, és una obra coral, on depenent de la situació cada un d’ells ens explicarà part de la història d’un grup de persones d’un barri de Dublín on tots col·laboren per tenir cura de la petita Frankie, una nena que es guanyarà el cor de tots.

La Frankie està a punt de néixer. La seva mare, l’Stella, busca desesperadament a algú que la cuidi, però li queda molt poc temps. En Noel no sembla el pare ideal però, captivat per la petita, no trigarà a posar-se mans a l’obra per donar-li una llar. Afortunadament té una veritable xarxa d’amics, veïns i familiars per ajudar-lo. Tenim a l’Emily, la seva cosina, la Lisa, que es penja d’un cuiner tan carismàtic com egoista, i en Frank, el gerent de l’hospital que no sap relacionar-se amb el seu fill. Però no tothom està content amb aquest acord tan particular, especialment una tafanera i antipàtica senyoreta dels serveis socials, la Moira, que està convençuda que Frankie estarà millor en una llar d’acollida.

Tots ells són descrits d’una manera senzilla, planera, podrien ser els teus veïns, les seves personalitats no es regeixen per la moderna ciutat de Dublín, sinó que van més enllà. És tan nítida la seva prosa i les seves perspectives, que aconsegueix que el lector comprengui fins i tot, a aquesta última, sent la veu que va encontra de totes les demés.

Acabareu enamorats de la petita Frankie, el motor que engega i va captivant al lector poc a poc amb el seu primer somriure, el seu caràcter i les seves primeres moixaines, de la mateixa manera que l’Emily, sembla una força de la natura que pot amb tot i esperona als demés a superar-se. Si hagués de triar un únic personatge, crec que no podria, cada un d’ells és especial i important.

Però no tots els temes que tracta l’autora són sentimentals, també tracta temes com l’atur, les segones oportunitats o recaure en mals costums. Un compendi molt complert on haureu de deixar la raó una mica apartada i llegir amb el cor.

Si no us atrau aquest títol trieu-ne el que més us atregui, però crec que “Bajo el cielo de Dublín” recull la filosofia de vida de l’autora, una vida que es va apagar aquest juliol i va deixar orfes molts dels seus lectors. Des d’aquí un breu recordatori.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499897202
Pàgines: 439
Preu: 9,95 € (ebook: 6,99 €)

Maeve Binchy va néixer i es va criar a Dublín. Llicenciada en història per la University College Dublin, va exercir de professora en diverses escoles per a noies, mentre en els estius escrivia articles de viatge. El 1969 es va incorporar al Irish Times. És autora de diverses obres de teatre i un telefilm. Entre les seves novel·les destaquen: “Cercle d'amics”, que es va dur a la gran pantalla, “El llac de vidre”, “Ecos del cor”, “Tara Road. Una casa a Irlanda”, “La Ploma Escarlata”, “Els boscos de Whitethorn”, “Des del cor” i “Sota el cel de Dublín”, totes elles les podreu trobar publicades a Debols!llo.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X