Trau
6Valoració

Trau ens presenta una proposta diferent, original i innovadora que no ens deixarà indiferents. Difícil de definir amb una sola paraula, l’espectable barreja mim, clown, humor, titelles, música, ombres xineses i sobretot molta, molta fantasia.

Guillem Albà escriu, dirigeix i protagonitza Trau. Ho fa després d’haver sorprès amb dos espectacles anteriors (Sketchofrenia i Flirt). En aquest espectacle, molt més de caire visual ens presenta un  personatge ben peculiar (que recrea ell mateix) que no es resigna al pas del temps: guarda tots els seus records, just abans de que els moments hagin finalitzat, per poder-los reviure quan els necessiti. Els envasa i els emmagatzema. Per por de perdre’ls, es tanca en el seu món d’objectes particulars.

La peça teatral és ben curteta (una hora i cinc minuts, el temps aquí és important), i en aquest temps trobarem tot un reguitzell d’imatges, sensacions, colors i màgia. Amb l’objectiu de recuperar un tipus de teatre de caire potser més amateur, més proper, l’espectacle se’ns presenta de la mà dun mestre de cerimònies o conductor (Blai Rodríguez, també de la colla de Polònia i Crackòvia) que farà alhora de tramoista i d’actor de la peça. Aquest és un dels punts que doten d’una mica d’irregularitat a l’obra, perquè essencialment, aquesta necessita molt poc text, el just per indicar-nos quin és l’objectiu del personatge principal (aturar el temps, guardar records), i la presència de Blai Rodríguez explicant coses (que ja s’entenen soles), o encenent i tancant interruptors no és massa necessària, més aviat distreu del concepte principal, a l’igual que els moments d’aparició de tramoistes que mouen objectes a escena (potser si estigués més integrat amb una mena de coreografia no distreuria tant). En canvi, com a últim company i amic del nostre personatge, que s’entesta en anar a casa seva i treure’l de la seva solitud I melangia, resulta francament molt més interessant.

Trau Guillem Albà Almeria Teatre

Tot i amb això, Albà i Rodríguez (a aquest últim jo li trauria text, sí, encara menys, i sorolls) aconsegueixen crear personatges entranyables, tendres, que et fan somriure i emocionar alhora. La banda sonora (creada per Anna Roig, del grup Anna Roig i L’ombre de ton chien i arranjada per Pau Albà) és magnífica, s’ajusta totalment al clima creat i al món de fantasia que se’ns mostra a l’escenari, i que està ple d’objectes magnífics i enginyosos a càrrec de L’Estaquirot (els pares d’Albà).

En definitiva un espectacle molt agradable visualment i apte per a tots els públics, amb grans moments de bellesa plàstica i alguns daltabaixos que minven una mica però no aconsegueixen fer davallar l’espectacle. Sobretot, un reconeixement a l’originalitat i sentit estètic de l’autor, i a les ganes de fer coses diferents i innovadores.


Es pot veure a: Almeria Teatre
Text: Cia.Guillem Albà
Intèrprets: Guillem Albà i Blai Rodríguez.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X