Ladrón de ladrones
6Valoració

L’editorial Image es caracteritza per publicar còmics dels més variats gèneres: des dels superherois amb “Invincible” al terror amb “The Walking Dead”. La seva filosofia és crear productes diferenciats i de qualitat donant l’oportunitat a qualsevol lector de trobar una obra que li agradi. Dintre d’Image tenim el segell Skybound dirigit per Robert Kirkman (creador de l’èxit editorial, i televisiu, “The Walking Dead”), un segell on trobem històries que el guionista considera interessants o que són directament creació seva.

Ladrón de ladrones és una d’aquestes obres, un thriller d’acció amb lladres, policies, enganys i complicats plans. Aquesta sèrie està protagonitzada per Conrad Paulson, un home que viu una doble vida com el lladre Redmond. És capaç de robar qualsevol cosa i de tenir-ho tot, excepte la vida que ha deixat enrere per culpa de la seva professió. Ara, els problemes del seu fill gran, el desig de canviar de vida i l’assetjament que viu per part del FBI obligaran Conrad a replantejar-se el seu present i prendre algunes decisions traumàtiques.

Robert Kirkman es troba darrera de l’idea original de Ladrón de ladrones però el guió final recau en Nick Spencer (Ultimate Comics X-Men, Morning Glories). La idea original no és gens innovadora, una sèrie de lladres amb embolics, situacions que no són realment el que semblen i personatges durs i amb un transfons torturat. Tot i aquesta falta d’originalitat, Nick Spencer escriu una història coherent i que manté la tensió. Conrad/Redmond és un personatge correctament caracteritzat, amb matisos i una història que va més enllà de la seva professió i el seu caràcter endurit. Destaquen les seves relacions amb els diferents personatges que apareixen, en especial amb l’agent especial Cohen, desplegant un curiós joc de persecució entre policia i lladre ple de química.

Ladrón de ladrones Robert Kirkman Planeta deAgostini Comics

El guió de Nick Spencer juga contínuament amb la línia temporal proposant continus salts en la narració. Així el guionista ens va revelant diferents aspectes de l’acció a mesura que avança la història, el que li permet proporcionar-nos informació rellevant però que seria esgotadora explicada des del principi o enganyar-nos quan la història segueix un camí de miratges i aparences.

Spencer està acompanyat per Shawn Martinbrough, que compleix sense destacar. Fa servir una narració d’inspiració cinematogràfica, amb una estructura de vinyetes allargades molt regular i poc trencaments en la narració. La claredat i un bon disseny de personatges són les seves principals virtuts, però les pàgines finals a vegades es noten una mica precipitades.

Ladrón de ladrones és un còmic de gènere correcte però poc original, entretingut però que no acaba de sorprendre del tot. Tractant-se d’una sèrie regular espero que, després d’aquesta presentació, el guionista pugui dedicar-se a explicar més històries del passat dels personatges i a aprofundir en les motivacions de cada un d’ells. Mentrestant, aquest primer volum és un producte amb cert interès però que no compleix totes les expectatives que un podria posar en aquests creadors.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 978-84-15480-42-6
Pàgines: 160 pàgines
Preu: 14,95 €
Guió: Robert Kirkman, Nick Spencer
Dibuix: Shawn Martinbrough

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies