30/40 Livingstone
8Valoració

Humor, tennis i antropologia. Això ens presenta el programa de mà del Lliure de Monjuïc a l’entrada de 30/40 Livingstone. Un va perdut, però disposat a deixar-se sorprendre per aquest tàndem que són Sergi López i Jorge Picó.  Sala plena el dia de l’estrena, molta gent de la professió, encuriosida i ciutadans en general que aposten . L’espectacle el podem veure fins el 18 de novembre a la Sala Fabià Puigserver.

Un home insatisfet de la seva vida rutinària que no troba el sentit a les coses del dia a dia. Un home amb un buit interior que no troba l’espai on ubicar-se. Un home que busca. El què? Busca. Simplement busca. I en aquest camí cap a la cerca de quelcom, marxa lluny d’allò conegut. En una mena d’ecosistema global, troba un animal que l’aproparà més que mai al seu jo més profund.

Creat i dirigit per ells mateixos, Sergi López i Jorge Picó, que ja van treballar plegats en l’espectacle Non solum, ens presenten un ball entre text i cos, un monòleg a dos bandes que no deixa indiferent. Està clara la vis còmica de l’obra, però el viatge cap a altres emocions és molt interessant. Han sabut perfilar una línia que aprofundeix en el què són els éssers humans, com es comporten, com s’emocionen, des d’un lloc pròxim i fàcil de reconèixer però de forma no convencional. I situar-nos on som ara com a societat. En un partit de tennis, en un espai quadrat marcat amb línies de les quals no es pot sortir, on hem d’estar traient pilotes sense aturar-nos, on som observats des de la tribuna per uns éssers poderosos que instiguen la maquinària a no parar.

L’obra no s’instal·la en cap moment, sinó que viatja orgànicament cap a diferents indrets. De l’humor a la tristesa, de la por a l’agressivitat. Uns canvis a on s’hi arriba de forma totalment subtil, però que són molt potents. I els canvis conflueixen a nivell interpretatiu, gestual, emocional, sonor i d’il·luminació. I funcionen a nivell de públic. Es percep perfectament la comunió entre una banda i l’altra de l’escenari. I aquests moments són fantàstics.

30/40 Livingstone Teatre Lliure

Un espai molt ben trobat. Un enorme camp verd i una butaca són els únics elements a l’escenari que són reinterpretats de forma intel·ligent en escena. El joc amb la llum ajuda a crear ambients, formant tàndem amb el so.

Un viatge en tota regla. Un passeig acollidor que arriba a discórrer per llocs incòmodes que fan que un no s’instal·li com a espectador. Un tipus de teatre diferent, vingut de dos intèrprets i directors que es van conèixer a París a l’escola Jacques Lecoq. I que han sabut integrar perfectament el treball corporal i interpretatiu amb una posada en escena senzilla que omplen conforme avança l’espectacle. Un acte de generositat i un regal per al públic.


Es pot veure a: Teatre Lliure
Text: Sergi López i Jorge Picó
Intèrprets: Sergi López i Jorge Picó.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies