"Pasado Imperfecto" de Julian Fellowes
5Valoració

Una novel·la elegant, amb solera, commovedora, fascinant, perspicaç, una història molt clàssica, amb fonaments sòlids i que desprèn aquell caliu d’un record o d’un somni sobre l’Anglaterra victoriana, amb aquells edificis imponents, uns jardins envejables, la classe social alta amb els seus vestits i la seva elegància, sense oblidar la seva arrogància i els seus problemes, al cap i a la fi, ells també tenen els seus problemes. Però no tot són flors i violes en aquesta història, també hi ha dolor, records amargs i enyorança. Una novel·la de costums amb totes les lletres.

El lector es submergeix en l’extraordinari ambient social de la Temporada de Londres en plens anys seixanta, on famílies aristocràtiques intentaven trobar bons partits per les seves filles, mentre que algú amania amb marihuana els brownies de les festes que se celebraven al museu de cera. Va ser un temps en què totes les coses semblaven estar en continu canvi, i així era, encara que no sempre en la direcció esperada.

El nostre protagonista és en Damian Baxter, un home immensament ric amb una única preocupació: trobar l’hereu adequat per rebre la seva gran fortuna. Un home a les acaballes de la seva vida, un punt de reflexió sobre la seva pròpia vida, les accions que va fer o no i com aquestes poden afectar al que li queda de futur.

En Damian es posa en contacte amb el narrador, un antic amic seu de Cambridge, per demanar-li ajuda. Encara que quaranta anys després i que les coses hagin canviat, ell continua odiant-lo, però decideix acceptar. Sempre és agradable tenir notícies d’un vell amic però a la seva edat és més interessant tenir-ne d’un vell enemic …

A partir d’una carta anònima que en Damian ha rebut d’una de les seves antigues núvies, en què li dóna a entendre que va arribar a tenir un fill seu, el narrador es compromet a trobar-lo.

El millor a destacar de la novel·la són els seus personatges, com l’autor ens va introduint a les seves vides, amb esnobisme inclòs. Uns personatges que marquen la cara i la creu de l’alta societat. Molt ben emmarcada en la època i que es van entrellaçant, mostrant molt a poc a poc les relacions que hi ha entre ells. Aquests mostren un reflex dels estereotips marcats, molt semblants a d’altres retratats per Fellowes en obres com Downton Abbey.

La pregunta del milió que convida al lector a triar aquesta novel·la és: I si ens acabéssim penedint de no haver-nos atrevit a cometre errors?. Si voleu saber com intenta treure’n l’entrellat en Damian, us convido a descobrir el seu “Passat Imperfecte”, i us asseguro que us convidarà a reflexionar sobre el vostre propi passat. D’aquesta novel·la en gaudiran els seguidors de les novel·les d’època i tots aquells que li donin una oportunitat.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 97884836554187
Pàgines: 520
Preu: 20,00 € (e-book: 8,99€)

Julian Fellowes (Egipte, 1949) va créixer a Anglaterra i va estudiar a Cambridge. Actor en més de quaranta pel·lícules i sèries de televisió, director i guionista obtenint un Oscar al Millor Guió Original per “Gosford Park” i creador de reeixides i reconegudes sèries com “Downton Abbey” (13 milions d'espectadors al Regne Unit i 3 milions a Espanya) i “Titanic”, ens presenta la seva segona novel·la, “El pasado imperfecto”, després de l'enorme èxit obtingut amb esnobs, publicada en catorze països i número u en les llistes d'Anglaterra i Estats Units, entre d'altres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies