"Aumenta el calor" de Richard Castle
7Valoració

Després de dues entregues fascinants i coincidint amb l’estrena de la cinquena temporada de la sèrie “Castle” als E.U.A, arriba a les nostres mans “Aumenta el calor”. Per fi i gràcies a Suma de letras ens retrobem amb la Nikki Heat, sexy, intrèpida i en greus problemes, i amb en Jameson Rook qui podrà ajudar-la i fer que la calor augmenti.

Ens retrobarem també amb els “Roach”, la parella formada per en Raley i l’Ochoa, amb la forense Lauren Parry i amb un capità Montrose diferent del que fins ara havíem conegut. La gràcia que tenen els personatges recau en la seva ironia, el seu dinamisme i una actitud molt marcada enfront els casos amb que s’enfronten, uns policies durs en una ciutat plena de corrupció.

El millor de tot, és que són novel·les negres aptes per tothom, però que afegeixen el component fan de la sèrie de televisió. Si el lector és seguidor de la sèrie pot fer clares referències entre els personatges del llibre i els de “Castle”, però tenint en compte que l’autor es serveix de la llicencia poètica per mostrar-nos unes diferencies plausibles que són molt agraïdes. De la mateixa manera que no segueixen un temps lineal amb la sèrie, ja que per exemple en aquesta última novel·la, podem trobar elements o personatges de la tercera, quarta i fins i tot cinquena temporada.

La trama ens introdueix en un insòlit assassinat d’un sacerdot en un club sadomasoquista novaiorquès, així s’obre el cas més apassionant i perillós de Nikki Heat fins ara, en què haurà de fer front al narcotraficant més corrupte de Nova York, a un arrogant assessor extern de la CIA hi ha un misteriós esquadró de la mort decidit a acabar amb ella a trets. I això és només la punta d’un iceberg que destapa una sinistra conspiració que esquitxa les més altes esferes de la policia de Nova York.

Però en el moment en que s’acosta massa a la veritat, la Nikki és desprestigiada, despullada de la placa i abandonada a la seva sort com a blanc perfecte d’uns assassins, sense ningú en qui confiar. Excepte potser en l’únic home de la seva vida que no és policia: el periodista Jameson Rook. En ple hivern novaiorquès, el més fred dels últims cent anys, hi ha alguna cosa que Nikki està decidida a demostrar: que augmenta la calor.

Una novel·la àgil, dinàmica, que mesura molt bé el tempo de la trama variant segons si es tracta del cas o d’aspectes personals dels personatges. Sedueix al lector amb pistes, indicis i deduccions, deixant-lo calçar-se les sabates de policia per una estona. La saga de novel·les sobre la Nikki Heat són més del que semblen. Semblen un subproducte per aprofitar el filó de la sèrie, (no ens enganyem, ho són), però el que amaguen realment són històries molt ben construïdes i que tenen valor per si mateixes, són novel·les negres on no tot és el que sembla.

Amb un final que deixa amb un ai al cor i ens convida a esperar la propera entrega, un final on es tanca el cas però deixa la trama policial i personal no tant tancat.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 9788483653616
Pàgines: 424
Preu: 18,00€ (E-book: 8,99€)

Richard Castle és autor de diversos best sellers, inclosos els aclamats llibres de la sèrie de Derrick Storm. La seva primera novel·la, “In a Hail of Bullets”, va ser publicada quan encara estava a la universitat i va rebre el prestigiós premi Tom Straw de Literatura de Misteri de la societat Nom DePlume. Suma de Lletres va publicar “Onada de calor” i “Calor nu”. Repetint l'èxit aclaparador dels lliuraments anteriors, “Augmenta la calor” ha debutat directament al número 1 de la llista de més venuts de The New York Times i dels mitjans més importants dels Estats Units. Castle viu actualment a Manhattan amb la seva filla i la seva mare, que omplen la seva vida d'humor i inspiració.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X