Anna Alarcon aterra a la professió d’actriu l’any 1999 sota les ordres d’Alfred Sanahuja. Des de llavors ha plogut força i l’hem pogut veure en cinema (Ull per ull, Automàtics, Vida de Família, La otra ciudad, Rhesus, etc.), televisió (La Riera, El cor de la ciutat, Gavilanes) i en teatre, participant en més de trenta muntatges. Guardonada amb el premi a la millor actriu al Festival de Cinema Salenti Finibus Terrae pel curtmetratge 360º  i amb el premi a la millor actriu de la Mostra de Teatre Alternatiu del 2008, actualment triomfa amb l’espectacle Se de un lugar al Teatre Romea.

Entrevista Anna Alarcon

Quan vas saber que volies ser actriu?

Saber, saber… em vaig apropar al teatre quan feia vuitè d’EGB. Em vaig apuntar a teatre a l’escola, a partir d’aquell moment el cuquet va anar creixent i creixent fins a dia d’avui.

Què et van dir a casa teva quan els vas dir que et volies dedicar a la interpretació?

Bé, d’entrada la resposta no va ser gaire positiva, vinc d’una família de botiguers que han treballat tota la vida i que jo em volgués dedicar a això va crear una mica de trasbals. Ara, però, he de dir que estan ben contents i no se’n perden ni una.

Algun cop t’has plantejat abandonar la professió?

Per sort, en tot moment he anat tenint feina i quan no, me la buscava o la creava, fins a dia d’avui no m’ho he plantejat seriosament, però em dono la llibertat que si algun dia passa doncs cap a una altra cosa, això si, ara mateix, però, no sé que seria…

Sé de un lugar és una proposta molt arriscada i gens convencional.  Creus que al teatre català manquen espectacles com aquest?

Crec que cada vegada n’estan sorgint més. Hem de deixar espai i confiança perquè això passi. El públic ho demana, d’això n’estic convençuda.

Què hi ha de l’Anna Alarcón en el personatge de la Bérenice?

Hi ha el Bikram yoga, hi ha la botiga, hi ha… bé potser alguna altra cosa que millor la guardarem en secret.

Com vas preparar el personatge?

Vaig anar treballant-lo capa a capa, apropant-me a l’estat  de cada escena, així vaig poder entendre la seva complexitat i particularitat, evitant entrar en judicis frívols. Entenent la velocitat i profunditat d’aquesta dona, sempre en relació i en base de l’amor que sent cap al Simó.

Ara que no ens escolta… ens pots explicar com és l’Ivan Morales dirigint?

Va, si no ens escolta…. és exigent, perfeccionista,  incombustible, hàbil, intel·ligent, finet, passional i no te’n deixa passar ni una, ens té ben calats. Que us he de dir, un gran plaer treballar amb ell.

Quin creus que és el secret per a l’èxit de Sé de un lugar?

El secret crec que és la honestedat que sempre ha acompanyat aquest projecte, des de l’inici fins a dia d’avui. Tots els que ens hem anat pujant al vaixell i creiem cegament i hem intentat sempre ser fidels a la història i a les circumstàncies que ens acompanyaven, tant en la manera d’explicar-la com en la manera d’interpretar-la.

Entrevista Anna Alarcón

Practiques Ioga. Com t’ajuda en la teva professió?

Ara mateix, he anant tant amunt i avall que l’he abandonat una mica. Però hi tornaré. Treballar el cos de la manera que sigui, sempre ajuda.  A mi el ioga m’agrada perquè em fa treballar l’atenció i la disponibilitat.

Com és l’Anna Alarcón fora dels escenaris?

Uffff…. pregunta complicada, és una mica de tot. El que puc dir és que m’avorreix la monotonia i m’agrada la improvisació.

Dóna’ns un motiu per anar al teatre!

Ara necessitem més que mai que ens expliquin històries que ens obrin l’imaginari i que ens ampliïn la manera de veure la realitat.

Quin espectacle dels que hi ha actualment a la cartellera recomanaries als lectors de La Finestra Digital?

No me’n facis escollir un… no els he vist tots, me’n queden molts per veure.

On et veurem properament? Tens algun projecte nou del que ens puguis parlar?

De teatre, ara mateix estic amb Sé de un lugar, no sé encara quina serà la següent aventura. I on em podreu veure,  fora dels escenaris, és en una pel.lícula que acabem de rodar a Lituania, que es diu Crónica de otro confín.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X