"Pluja negra" de Flavio Soriga
7Valoració

No hi passava mai res a Nuraiò, un petit indret de la Sardenya on la mateixa vida es mor d’avorriment. Però de cop i volta, la jove professora Marta Deiana és assassinada sota la pluja negra que repica amb insistència.

Aquesta troballa farà que el carabiniere Martino Crissanti –i alguns dels seus homes– a l’obra de Flavio Soriga, “Pluja negra”. Pàgina a pàgina s’anirà descobrint tota una xarxa de personatges sospitosos i interessos de tota mena. Rancúnies del passat, velles passions amagades, odis ferotges a flor de pell, sentiments contraposats, emocions soterrades, tot encobert sota una pluja densa, pesant, espessa, obscura, asfixiant…No hi passava mai res a Nuraiò? No us ho creieu pas.

“Pluja negra”, de l’italià Flavio Soriga , és el quart títol de la col·lecció de novel·la negra en català Crims.cat, aposta negra, criminal i atraient de l’Editorial Alrevés sota la direcció d`Àlex Martín Escribà. Una aposta que vol fer arribar al lector en català aquest gènere negre no només apostant per autors de producció pròpia sinó amb traduccions d’autors de fora que val tenir en compte com és el cas de Flavio Soriga.

La novel·la de Flavio Soriga està perfectament ambientada. Sorprèn i desconcerta no només perquè inicialment sembla que deixi de banda la resolució del crim per apropar-nos a una extensa galena de personatges lluny d’estereotips i cànons establerts. També sorprèn per l’estil narratiu que utilitza. Capítols curts, puntuació desconcertant, anarquia amb les majúscules i minúscules per a construir una història densa, pesant i espessa com la pluja negra que hi és present durant tota la novel·la. Tot plegat converteix “Pluja negra” en alguna cosa més que un novel·la negra només per a entretenir, ja que l’autor italià (com tenen costum els autors nòrdics de novel·la negra) s’endinsa en la societat, l’examina, la critica sense pietat exposant les seves misèries…i sí, després resol un crim.

“Pluja negra” de Flavio Soriga, negra, criminal i molt més a tenir en compte.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-15098-63-8
Pàgines: 208
Preu: 17,00 €

Flavio Soriga (Uta, 1975), escriptor italià i director artístic del festival «Settembre dei poeti». Autor de títols com Diavoli di Nuraiò, Sardinia Blues, L’amore a Londra é un altri looghi, Il coure dei briganti i Nuraghe Beach. Ha rebut diversos premis i reconeixements. Pluja Negra ha estat guardonada amb el Premio Grazia Deledda Giovani.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X