"La sumisa insumisa" de Rosa Peñasco
5Valoració

Dins d’aquesta nova moda que ha sorgit sobre una temàtica més eròtica i calenta, “La sumisa insumisa” ens planteja la historia des d’un punt de vista diferent. Tot comença a internet i les seves sales de xat. No hi ha gaire romanticisme, ni s’espera de l’altre que canviï, és la versió menys ensucrada i més directa d’obres que fins hem ressenyat com la Trilogia de les ombres de Grey o “No t’amago res”, primer llibre del que també serà una trilogia.

Per tant “La sumisa insumisa”, un sol llibre, s’enfronta a dues trilogies, molt consolidades i amb el handicap del temps i l’espai. No es pot explicar una historia de la mateixa manera en 1500 pàgines que en 392. És narrativament impossible, cosa que l’evoca a centrar-se en la història principal i difuminar les històries secundaries de la trama.
En aquesta novel·la es tracten el temes sense suavitat, les coses es diuen pel seu nom i en certs moments el lector rebrà lliçons sobre la temàtica a l’hora que la seva protagonista, la Paula, una jove treballadora, que ha entrat als trenta i que és hiperactiva, freelance, divertida i àvida d’experimentar la vida. La seva curiositat la porta a un món totalment inèdit per a ella: els xats eròtics.

El que en principi comença com una curiositat navegant per diferents sales acaba convertint-se en alguna cosa més en el moment en què coneix a AMOSAPIENS, un usuari amb el qual parla habitualment sobre la seva manera d’entendre el sexe i del qual rep contínues insinuacions sobre la possibilitat d’una relació virtual de dominació entre tot dos. Encara que la Paula és reticent, poc a poc començarà a conèixer les regles d’un món que acaba per no ser tan desgavellat com li semblava i a qüestionar els seus propis límits.

"La sumisa insumisa" Rosa Peñasco

La prosa de “La sumisa insumisa” és força dinàmica, intercalant missatges de xat, converses telefòniques i el reflex d’un diari. Captivadora i amena, de lectura lleugera i molt explicita -hi ha parts que semblen dignes d’un vademècum-. No tot és tan directe com podria semblar, ja que també es reflexa la seducció i com una relació virtual pot arribar a ser per alguns tan profunda i personal com una a la vida real, fins al punt, d’agafar un tren i endinsar-se de cop a la vida d’un altre.

El detall a destacar és la ironia de l’autora i la psicologia que aplica sobre els personatges intentant crear una paral·lelisme entre les relacions BDSM i les relacions de parella convencional, dues opcions valides a la vida sempre que es regeixin per ser sanes, segures i consensuades.

Dirigida a un públic adult que no tenen por al desconegut, a tot allò nou i que gaudeixen amb la curiositat, però poc romàntic i amb intencions que van més enllà.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483654545
Pàgines: 391
Preu: 14,95 €

Rosa Peñasco escriu des de sempre, encara que s’ha donat a conèixer amb la novel·la “La sumisa insumisa” (novel·la guanyadora del premi literari Kutxa Ciutat d'Irun 2006 i finalista del Premi de Novel·la Ciutat de Badajoz 2006). Abans havia compaginat el seu treball com a professora a la universitat amb l'escriptura d'assaigs de gran repercussió nacional i internacional, com “La copla sabe de leyes ”, editat per Alianza el 2000 i prologat per Carlos Cano, i “Mobbing en la universitat”, publicat per Adhara en 2005 i prologat per Cristina Almeida i Iñaki Piñuel.

La literatura infantil també forma part de la seva biografia, també ha escrit guions de cinema, relats, contes, altres assajos peculiars i fins i tot diversos llibres de poesia, com “Vuelve Afrodita, por favor, vuelve ” (finalista del Premi de Poesia Ciutat de Badajoz) o "Apuntes, ¡FUEGO!", Un compendi sarcàstic que ironitza sobre les diferents matèries universitàries.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies