Le Crazy Horse "Forever Crazy"
5Valoració

Les noies clòniques del cabaret parisenc Crazy Horse arriben a Barcelona per fer gala de les seves dots. Diuen de Crazy Horse que és el més avantguardista dels cabarets de París. Temple de la feminitat sublimada i celebrada dels nocturns parisencs, immortalitzat per l’efervescència d’estrelles en espurnejants nits de gala. Crazy Horse s’ha proposat ser un element cultural imperdible. Més de cinquanta anys han transcorregut des de la seva creació, i el Crazy segueix intentant reinventar-se entorn el tema inesgotable de la dona a base de ritmes nous, cadències dinàmiques i coreografies que volen ser cada vegada més seductores.

El teatre Arteria Paral·lel es converteix durant cinc setmanes en un club. Tauletes i cava es posen a disposició d’aquells que puguin permetre reservar la seva entrada a primeres files. L’escenari, empetitit per l’ocasió, sembla més proper i íntim que de costum. En un ambient entre exclusiu i clandestí, ens preparem per comprovar si la reputació del Crazy Horse és merescuda o no. L’espectacle comença i ho fa amb “Déu salvi els nostres cossos nuus”, un número que s’ha convertit en un símbol d’identitat de la casa i que porten repetint des de 1989. És el primer contacte amb les deu ballarines que protagonitzaran la nit. Vestides (o gairebé) de  membres de la Guardia Anglesa realitzen una coreografia eqüestre. Galopen i galopen sense que aconseguim saber el de quin color són els ulls de les ballarines, i és que els nostres ulls només veuen pits. 20 pits (o 10 parelles de pits, si es prefereix), simètricament col·locats, tot seguint els canons que tota ballarina ha d’acomplir si vol formar part del Crazy Horse.

"Forever Crazy" del Crazy Horse.

Actuació rere actuació, les ballarines, a soles o en petit comitè, presenten les seves corografies. Bé, les corografies de Philippe Decouflé,que agafa tota l’herència del Crazy Horse i la renova per portar a l’extrem l’energia de les seves ballarines. De mica en mica la nostra mirada es desvia dels pits però no abandona les corbes. Els cossos de les noies, esculpits a base de treball, es retorcen, àgils, provocadors i extremats. Tot un exercici de malabarisme de Philippe Decouflé. Fins i tot hi ha moments en que la nostra ment passa pels seus colls i malucs, patint per a seva integritat. Són els números amb cadires i sobretot barres els que més donen per jugar a ser feroces.

"Forever Crazy" del Crazy Horse.

Però a banda de moure’s i delectar amb la seva finor, els cossos pràcticament nusos del Crazy Horse serveixen també de llenç no del tot en blanc per un espectacle d’ombres xineses de neó i geometria. Els cossos revelen les seves siluetes lliscant sota la llum i dibuixant quadres traçats amb línies molt primes, entre l’evocació i la provocació. Projeccions i colors en un intent de dinamitzar aquells moments en que la simplicitat de “Forever Crazy” es posa de manifest. I és que per molts moviments sensuals/sexuals que un cul pugui fer aquests són limitats, i arriba un moments en que la coreografia torna a un segon terme i tornem a veure només carn. Els més carnívors encantats. “Estupendo!”, “Bravo!”, “Magnific!”, són alguns dels crits/floretes que s’escoltaven procedents de les taules habitades per homes també clònics. L’estructura de l’espectacle, merament consecutiva, no ajuda en l’intent de modernitzar l’espectacle. Es troba a faltar un fil conductor, o simplement una mica d’humor que ajudi a crear contrastos. De fet l’únic intent d’aconseguir un canvi de ritme, l’actuació d’un il·lusionista força aplaudit, queda frustrat per  resultar desubicat i falt de recolzament dins l’estructura general de l’espectacle.

Bravo! per les noies, els seus cossos i el domini que demostren sobre ells i sobre els efectes que hi generen. Malauradament els seus esforços no aconsegueixen aixecar un espectacle que resulta antiquat. Això sí, estic segur que el que sí aconseguiran aixecar és “l’ànim” de més d’un.


Es pot veure a: Arteria Paral·lel

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X