Lo imposible
8Valoració

Al Nadal de 2004, un terrible tsunami va arrasar la costa de Tailàndia. Mentre turistes i locals celebraven les festes i gaudien d’un entorn paradisíac, un gegant mur d’aigua es va emportar tot el que va trobar per davant sense pietat. Així començava el drama que va afectar nombroses víctimes entre les que hi havia una família espanyola.

A partir de la vivència personal de Maria Belón, el seu marit Enrique i els seus tres fills, Juan Antonio Bayona i el guionista Sergio G. Sánchez construeixen una historia sobre la família, l’esperit de supervivència, el procés d’assimilar l’incomprensible, la insignificança davant el poder de la naturalesa. Un tsunami que té molt de real i també molt de simbòlic.

Lo imposible” és un drama majúscul, però no un dramon. El fet de que Bayona sàpiga trobar el punt adequat per explicar-nos la historia, fent-nos patir i emocionar, tenint-nos amb el cor en un puny durant tota la pel·lícula però sense caure en recursos facilons per provocar la llàgrima fàcil és un dels grans mèrits del film. Aquesta línia troba dos suports fonamentals tant en els aspectes tècnics com en els artístics.

Naomi Watts i Tom Holland, mare i fill a 'Lo Imposible'

Tècnicament la pel·lícula és magnífica. Des del rodatge del propi tsunami a totes les escenes que tenen els protagonistes dins d’aquesta aigua cruel i insensible al drama, els efectes transpiren realisme i es posen al servei del drama. La música de Fernando Velázquez va puntuant les emocions entre extensos silencis, diàlegs on no hi ha gaires paraules sobreres i plans capaços de retratar des de la bellesa d’uns fanalets enlairant-se al cel als rostres de patiment, ulls d’esperança o paratges devastats que sembla impossible que mai puguin refer-se.

L’altre puntal és l’encert de càsting. Ewan McGregor i Naomi Watts són dos actors que tot i tenir status d’estrella han sabut mantenir una aura d’autencitat en els papers que han interpretat al llarg de la seva carrera. Aquí son Henry i Maria, el matrimoni protagonista. I de nou els dos, sobretot Watts per la pròpia estructura del film que centra en la seva història la primera part del metratge, fan un desplegament de com capturar i transmetre emocions de forma intensa, mesurada però punyent.

Ewan McGregor, Oaklee Pendergast i Samuel Joslin a 'Lo Imposible'

Però tampoc pot quedar sense mencionar el treball dels més petits. Oaklee Pendergast, Samuel Joslin i Tom Holland interpreten als fills de la familia: Thomas, Simon i Lucas. Holland, que debuta en aquesta pel.lícula es desvetlla com tota una sorpresa, capaç de carregar el pes de la historia en les seves espatlles durant bona estona i creant una complicitat amb Naomi Watts que converteix la construcció de la relació entre mare i fill en un dels aspectes més emocionants de la pel.lícula.

Lo imposible” és una pel·lícula experiència, d’aquelles que més que veure’s es senten i que sorprèn que estigui basada en un fet real. Com a tal cal experimentar-la, anar-hi a gaudir patint i, en sortir, potser alguns pensareu que us han manipulat les emocions durant dues hores i altres us fareu creus d’imaginar com la família real va viure tot allò en realitat i aconseguir el que semblava impossible. En tots dos casos, l’objectiu del film estarà aconseguit.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X