En aquesta sessió de dissabte no hem vist cap títol massa destacat però sí algunes curiositats que val la pena comentar. L’ambient de cap de setmana era evident pels carrers de Sitges amb una major afluència de públic, i en particular, d’adolescents desitjant veure a un dels actors de la saga Crepúsculo, Chaske Spencer.

EXCISION

excision

Richard Bates Jr va dirigir l’any 2008 el curt Excision rebent una molt bon a acollida en diversos festivals. Bates va decidir fer una versió corregida i ampliada que es convertiria en el llargmetratge que avui s’ha presentat al cinema El Retiro. La protagonista d’Excision és Pauline, una noia poc preocupada per la seva imatge, que viu aïllada i que té una obsessió malaltissa per la sang i la cirurgia. Viu en una família completament controlada per una mare ultracatòlica que dedica totes les seves atencions a la germana de Pauline, afectada de fibrosi quística.

Bates construeix un drama adolescent amb petits tocs gore d’estètica videoclipera que funciona bé en la primera hora però que s’allarga molt en un intent de posar una mica de misteri a l’inevitable desastre que un espera des del primer minut. Es nota que el punt de partida era una curt i la història es queda una mica fluixa per suportar els 80 minuts que dura la pel·lícula. Recolzada en bones interpretacions i l’aparició de gent com Malcolm McDowell, John Waters o Marlee Matlin, Excision és correcta però es queda a mitges en la suposa transgressió que un podria esperar en veure el seu trailer.

AFTER SCHOOL MIDNIGHTERS

After School Midnighters

L’animació sempre té una important presència al Festival de Sitges i, en particular, la provinent del Japó. El matí de dissabte hem pogut veure un exemple d’animació japonesa ben particular. Hitoshi Takekiyo dirigeix After School Midnighters, una cinta familiar plena d’aventures, humor i una mica de terror (completament apte pels més petits). Arriba la nit, un moment en el que tot és possible. Als passadissos d’una escola, els fantasmes i monstres es fan forts i els éssers inanimats (com els maniquins del laboratori de ciències) cobren vida. Tres nenes es trobaran amb aquest món paral·lel i viuran una inesperada aventura.

After School Midnighters és una pel·lícula infantil però apta per tot tipus de públic. Uneix una història entretinguda a un humor boig que permet qualsevol tipus de situació, algunes més dirigides als nens i altres als pares que inevitablement els han d’acompanyar al cinema. La història és senzilla inicialment però el guió obre una gran quantitat de petits detalls i situacions que acaben tenint sentit en la part final de la pel·lícula. Un bon exemple d’animació digital, la producció s’allunya de l’estil japonès més clàssic però dirigir-se cap a un estil més modern i experimental però sòlid en la construcció dels seus personatges. Perfecta per veure amb nens, proporciona un bon nivell d’entreteniment i fascina la imaginació amb la que estan tractats alguns dels seus temes.

MOTORWAY

Motorway

La pel·lícula que ha tancat el meu dissabte a Sitges és, lamentablement, l’exemple del que no té massa sentit portar a un festival. Motorway és una pel·lícula de policies i persecucions amb una història fluixa i una qualitat tècnica bastant discutible. Sean és un policia novell amb ganes de demostrar la seva perícia al volant. L’oportunitat li arriba quan de perseguir Jensen, un xofer de criminals, que inicialment se li escapa. La rivalitat entre els dos anirà creixent i la policia decidirà muntar diferent dispositius per atrapar aquest criminal.

En tres línies es pot explicar l’argument de la pel·lícula, i és que no hi ha més. Poc original, poc interessant, rodada amb no massa qualitat i amb moments (vergonyosos) que intenten copiar l’estètica Drive, Motorway és per ara el pitjor que he vist al Festival i espero que no hi hagi moltes més que se li assemblin.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies