Arriba una nova edició de l’imprescindible Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el Festival de Sitges, i ho fa amb 256 pel·lícules de gèneres variats però centrada, com sempre, en el fantàstic i el terror. Àngel Sala, però, avisa que “aquesta edició serà menys sagnant que altres perquè el gènere s’està centrant més en el sinistre que en el gore”. La situació econòmica del país s’ha notat en el pressupost, que és un 4% inferior al de l’edició anterior, però des de la direcció del Festival asseguren que s’ha fet un esforç per a que això no es noti, i ho demostren les més de 27000 entrades venudes, un 16% més que l’any anterior.

Des del dijous 4 al diumenge 14 d’octubre les pantalles de les diferents seus del festival a la població de Sitges projectaran grans títols del gènere i obres més desconegudes però que mereixen tota l’atenció del públic. La imatge del festival en aquesta edició està centrada en la fi del món, un tema amb gran presència a la literatura, el còmic i el cinema. La idea de l’apocalipsi ha estat interpretada de múltiples maneres, des de guerres nuclears a desastres naturals passant per invasions extraterrestres, i el festival ret homenatge a aquest tema en un moment en que el canvi és una presència contínua.

El festival ens porta pel·lícules molt esperades i gran èxits com Cosmopolis de David Cronenberg que ve acompanyada d’Antiviral del seu fill Brandon, The Cabin in the Woods de Drew Goddard amb un guió de Joss Whedon, The Impossible de Juan Antonio Bayona, Frankenweenie de Tim Burton o Hotel Transilvania de Genndy Tartakovsky. També podem veure produccions més petites però de gran interès com Doomsday Book dels coreans Kim Ji-wong i Yim Pil-sung, Holy Motors de Leo Carax, Chained de Jennifer Lynch, Nameless Ganster de Jong-Bin Yun… I aquestes són només tres o quatre de les interessants propostes que el festival ha aconseguit reunir per a aquesta edició.

El cuerpo

Les pel·lícules que inauguraran i tancaran el festival són, respectivament, El cuerpo i Looper. El cuerpo és l’òpera prima d’Oriol Paulo, un thriller psicològic ple de suspens protagonitzat per Belén Rueda, José Coronado, Hugo Silva i Aura Garrido. El cadàver d’una dona desapareix misteriosament de la morgue sense deixar cap rastre. L’inspector Jaime Peña investiga aquest fet estrany amb l’ajut del vidu de la dona, Álex Ulloa. El resultat és una pel·lícula carregada de tensió, un thriller psicològic amb ecos de terror, que parteix d’un interrogant digne d’Edgar Allan Poe. La pel·lícula que tanca el festival és Looper, la nova obra de Rian Johnson, director de Brick, amb Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt i Paul Dano. En un futur no pas tan llunyà, viatjar en el temps serà una realitat. Això sí, serà una operació il·legal, de la qual es valdrà el crim organitzat per a enviar al passat aquells individus que els fan nosa, mitjançant un sicari que no deixarà cap empremta física ni temporal. Joe és un d’aquests assassins a sou, un looper eficaç i de sang freda; però quan els seus caps decideixen tancar la seva “línia de treball”, s’haurà d’enfrontar ni més ni menys que al seu jo del futur. Looper ha rebut critiques molt positives i està en les primeres posicions de recaptació als Estats Units.

Looper

En l’apartat de premis com sempre el festival diferencia entre els premis honorífics i els premis del festival que seran atorgats per un jurat que comptarà amb gent com els directors Carlos Vermut o Nacho Cerdà. Entre els premis honorífics tenim el Gran Premi Honorífic a Neil Jordan, La Màquina del Temps a Elijah Wood, Barbara Steele, Don Coscarelli i William Lustig o el Premi Nosferatu a Teresa Gimpera. A més, per la catifa vermella del festival passaran directors com Jennifer Lynch (Chained), J.A. Bayona (The Impossible), Dario Argento (Dracula 3D) o Rian Johnson (Looper), actors com Belén Rueda i Hugo Silva (El cuerpo) o Karra Elejalde (Invasor) i altres famosos com Alaska i Mario Vaquerizo.

Una de les novetats d’aquest any és l’acord amb Filmin per projectar a través de la plataforma online set dels llargmetratges que formaran part de la programació del festival. Una interessant iniciativa que demostra com els temps estan canviant i que cal adaptar-se.

Totes aquestes activitats completaran un festival que durant deu dies omplirà de cinema Sitges. L’oferta és variada i adient per qualsevol tipus de públic, així que només queda triar la pel·lícula i gaudir de l’experiència. Evidentment La Finestra Digital us portarà en els propers dies tota la informació del festival que podreu seguir tant a la web com als nostres comptes de Facebook i Twitter.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies