"No t'amago res" de Sylvia Day
6Valoració

Ens trobem enfront una nova trilogia on els temes sensuals, els dimonis del passat, les relacions personals i la complicació de conviure amb un mateix i amb els altres ens emmarca en un joc apte per adults on els seus protagonistes no deixen indiferent. “No t’amago res” serà continuat per “Deeper into you” que s’espera en anglès pel mes d’octubre i “Entwined whith you” que s’espera pel mes de desembre, una progressió en la seva publicació que dona temps al boca-orella per donar temps a un increment de fidels seguidors de la saga.

La narradora és l’Eva, una jove atractiva però amb una autoestima pel terra. La vida ha estat cruel amb ella i no confia en si mateixa. Per sort o per desgràcia, la seva mare l’ofega amb una sobreprotecció desmesurada. Ella resumeix molt bé com es sent enfront en Gideon, jove, ric, guapo. “Em vaig sentir atreta per ell com mai no m’hi havia sentit per ningú en tota la meva vida. Tocar-lo és va convertir en una droga, no podia viure sense ell, tot i saber que em feia dèbil. Tenia ferides recents, dins meu, i ell va tocar-les de ple…”. Però les aparences enganyen i el turment també persegueix en Gideon.

El tàndem que formen aquests dos personatges és com un xoc de trens: intens, impulsiu i vibrant, fins a tal punt que convida a fugir de l’escena del proper accident. Dues ànimes tan tarades que es complementen. Cada un d’ells té la capacitat de mostrar les ferides de l’altre i els seus desitjos. S’hauran d’enfrontar al seu passat i no deixar que aquest el marqui de per vida. El millor de tot és que no ho hauran de fer sols, ja que els personatges secundaris suporten gran pes de l’estructura de la història i deixen moltes portes obertes que espero puguem anar obrint en les properes entregues.

Amb una narrativa molt dinàmica, fresca i natural, amb uns diàlegs molt ràpids i amb unes situacions en certs moments delirants, el lector quedarà captivat per la història. Les descripcions són molt explícites i el vocabulari és tal com raja, encara que en certs moments arriba a sobtar.

Pels que coneguin la trilogia de E.L.James, Cinquanta ombres de Grey, potser veuran en aquesta de Sylvia Day, algunes coincidències més enllà de la proximitat temporal. La temàtica és força semblant, i fins i tot podríem dir que tenen elements en comú, cosa que succeeix en tots els generes de la literatura. En el fons la temàtica és la que és i cada autor li treu el partit de la millor manera que sap. Estem immersos en un boom de la novel·la sensual, o com he sentit anomenar-la, novel·la “eròtica-festiva”, males llengües per descomptat, i aquest boom propicia similituds però també propicia divergències.

Les comparacions són odioses, però moltes vegades són irrefrenables. El meu consell és que cada lector jutgi l’obra per si mateixa i no per una d’altre. Val la pena descobrir l’obra de Sylvia Day, de la ma de l’editorial Columna. Una grata sorpresa s’amaga en les seves pàgines.


Editorial: Columna
ISBN: 9788466415804
Pàgines: 442
Preu: 17,90 €

Sylvia Day és l’autora de més d’una dotzena de best-sellers de diversos subgèneres –literatura contemporània, fantasia, històrica, futurista, de ciència ficció, de suspens romàntic, romàntica paranormal, i fantasia urbana –, escrits amb tres pseudònims diferents. La seva feina ha aparegut a les llistes de best-sellers més importants: The New York Times, Usa Today, Publishers Weekly, Wall Street Journal, Washington Post, Globe i Daily Mail. 

3 Respostes

  1. IOLANDA SALARICH

    He llegit la triologia 50 SOMBRES DE GREY i la història és fantàstica i deseguida t’arriba al cor…. Però caldria que algú fés una repassada a les faltes d’ortografia i errors que n’hi han MOLTS. No t’amago res, no t’arriba tan i trobo que que l’història és una mica massa engoixant però almenys NO HI HA TANTS ERRORS…. Suposo, perquè és d’Editorial COLUMNA.

    Respon
  2. Vicki

    Hola, he llegit el llibre no t’amago res i reflectida en tu de la Silvia Day, em podrieu dir per a quan esta previst que sorti el tercer llibre?, grâcies

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies