Trilogia "Cinquanta ombres" (2 i 3)
7.5Valoració

Tant Cinquanta ombres més fosques com Cinquanta ombres alliberades formen la part més esperada d’una trilogia que ha captivat el cor de molts lectors. La romàntica, sensual, eròtica i totalment addictiva història de l’apassionada relació entre una estudiant universitària i un jove multimilionari.

E.L.James obre el ventall de trames i de personatges, donant més cos i color a la trilogia. Ja no estem tan sols enfront d’una novel·la on la sensualitat és l’eix central, sinó que s’afegeixen tocs de novel·la negra, primer amb una ex sonada i molt tocada i després amb la reaparició d’algú del passat d’en Christian Grey amb unes intencions cruels, venjatives i sanguinàries.

A part de la lluita que iniciarà l’Anastasia per salvar el seu “Cinquanta” de les ombres del seu passat, descobrirem que una ànima pot amagar molts dimonis, però no per això la persona està condemnada, sempre existeix el camí de la redempció.

L’Anastasia i en Christian ho tenen tot: amor, passió, intimitat, benestar i un món d’infinites possibilitats. Però quan sembla que la força de la seva relació pot superar qualsevol obstacle, la fatalitat, la rancúnia i el destí es conjuren per fer realitat els pitjors temors de l’Anastasia.

D’altra banda els seus personatges principals, l’Anastasia i en Christian, deixen una mica de pas a un grup coral de personatges secundaris que brillen per si mateixos on trobarem les famílies tant d’ell com d’ella, els companys, els amics i un dels personatges claus, l’Elena, alies la Senyora Robinson. Personalment m’agraden molt la Kate que aporta un toc crític, el crit d’alerta i la consciència de la amistat i el Doctor Flynn amb els seus “flynnismes”, encara que si hagués de triar-ne només un crec que en Taylor seria el personatge perfecte, és lleial, valent i en el fons forma part de la família.

La història segueix sent força lineal, tant temporal com en l’espai, seguint la relació que s’estableix entre els personatges principals, donant un tempo força acurat a les trames secundaries que es van afegint de manera successiva, és a dir, quan una acaba dona l’espai necessari per que la següent faci la seva aparició estel·lar. Això succeeix sobretot en les trames més aïllades i negres, una es desenvolupa en gairebé tota la seva totalitat a Cinquanta ombres més fosques i la culminant, la que té les arrels més profundes es presentarà al final d’aquesta i s’anirà desenvolupant a Cinquanta ombres alliberades.

En definitiva, una història que pren cos a mesura que avança, molt ràpida de llegir degut a que provoca addicció i quan acabes la trilogia l’autora et mata del tot amb una senzilla frase: “Això és tot…de moment”, ja veurem que depararà el futur.


Editorial: Rosa dels vents
ISBN: 9788401388453 / 9788401388460
Preu: 17,90 € (Cada un)

E.L. James ha exercit càrrecs executius en televisió. Està casada, té dos fills i viu a Londres. De nena, somiava amb escriure històries que captivarien als lectors, però va postergar els seus somnis per dedicar-se a la seva família i a la seva carrera. Finalment va reunir el coratge per escriure la seva primera novel•la: “Cinquanta ombres de Grey”. És també l'autora de “Cinquanta ombres més fosques” i “Cinquanta ombres alliberades”, totes tres les podem trobar en català editades per Rosa del Vents i en castellà editades per Grijalbo. Amb motiu del fenomen editorial que ha suposat la seva trilogia «Cinquanta ombres», amb gran repercussió en els mitjans i que ja ha venut milions d'exemplars, la revista Time ha nomenat E.L.James una de les cent persones més influents de l'any. Els drets de traducció ja s'han venut en quaranta països i Universal Pictures i Focus Features han comprat els drets cinematogràfics.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies