Mátalos suavemente
6Valoració

Si hi ha algú que pot matar suaument aquest és Brad Pitt. Segurament això ho sap l’australià Andrew Dominik, qui ja va dirigir-lo en el film “El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford”. “Mátalos suavemente” és un thriller de mafiosos, lladregots matussers i un assassí a sou que vol matar amb classe però també és una reflexió sobre la crisi econòmica.

“Mátalos suavemente” se centra en dos delinqüents poc intel·ligents de l’Amèrica profunda (Ben Mendelsohn i Scoot McNairy), que embolicats per un mafiós de poca volada (Vincent Curatola), cometen el que serà l’error més gran de la seva de la seva vida: atracar una partida de pòquer organitzada per Markie (Ray Liotta). Quan la màfia miri de solucionar el “problema” que els han generat contractaran un sicari molt escrupolós amb la seva professió, Jackie Cogan (Brad Pitt).

El film està protagonitzat per Brad Pitt, qui contrueix un assassí a sou atraient a l’hora que letal, acompanyat per altres noms prou coneguts com James Gandolfini, Ray Liotta, Sam Shepard, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn i Richard Jenkins.

"Mátalos suavemente" Andrew Dominik Brad Pitt

El director és l’australià Andrew Dominik, que ja ens va regalar fa anys “El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford”, un western poètic i que ara ens porta aquest film que mescla personatges patètics i condemnats des de l’inici, humor negre, converses surrealistes sorprenents -i les protagonitzades per James Gandolfini excessives i mata ritmes- i escenes de violència plasmades de tal manera que són brutalment atraients i plenes de bellesa.

“Mátalos suavemente” no és un film tant fàcil com podria semblar. Andrew Dominik fa una adaptació de la novel•la de l’escriptor nord-americà George V. Higgins publicada el 1974 amb el títol “Cogan’s Trade“. El film és un thriller, però també una reflexió brutal sobre la societat nord-americana actual, amb la sentència final de què “Amèrica no és un país, és un negoci”. Presentada aquest any a Cannes, “Mátalos suavemente” es desenvolupa en la meitat del segon mandat de George W. Bush. Tant important com l’acció que s’hi desenvolupa, les llargues converses o els experiments amb les càmeres que ens porta Dominik, hi ha la reflexió econòmica i política que destil·la el film.  Situat en el context nord-americà, el film aporta un missatge fàcilment extrapolable a l’actual situació de crisi que vivim.

"Mátalos suavemente" Andrew Dominik Brad Pitt

“Mátalos suavemente” no és només un thriller amb tocs de comèdia. En segon pla sempre hi ha present el context polític i econòmic; potser serà aquest punt el que pugui sobrar a alguns, sobretot als que només busquin un thriller per desconnectar sense més.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X