A Roma con amor
6Valoració

Londres, Barcelona, París i ara, Roma. Woody Allen sembla que estigui fent un tour organitzat càmera en mà per tot Europa amb les seves pel·lícules. Des de Roma, la ciutat eterna, ens porta una comèdia on reuneix quatre relats independents.

Després de Londres, Barcelona i París, Woody Allen, el cineasta novaiorquès, aterra a Roma per dur-nos una pel·lícula on podrem trobar quatre relats independents on parteix d’una idea, un concepte o un fet concret.

Les quatre històries no es creuen en cap moment, no tenen punts en comú excepte en el fet que es localitzen a la mateixa ciutat. Durant vora dues hores, Allen juga amb els seus contes plens de molts dels estereotips habituals d’Itàlia: els paparazzi, la pasta, l’òpera, els trànsit caòtic ple de vespes, el cinema, l’amor, els seductors italians, el conservadorisme d’uns i el liberalisme dels mateixos quan giren cara. Podríem dir que “A Roma amb amor” no és una pel·lícula sinó quatre. Quatre històries independents que evolucionen de manera alternada i que només un director com Allen pot fer-ho sense que ens fem un embolic, ens avorrim o marxem del cinema atabalats. “A Roma con amor” no és un dels millors films d’Allen, però el cert és que un dels seus films mitjanets, ja és per si sol molt millor que molts altres. Això passa amb aquesta pel·lícula. Els relats parteixen de punts surrealistes, de situacions irreals, alguns fets que són com acudits i amb un repartiment coral on cap d’ells captiva per sobre dels altres però on Allen ens sap atrapar i fer-nos passar una estona distreta.

"A Roma con amor" Woody Allen

Quatre històries on coneixem John (Alec Baldwin), un arquitecte que es troba amb un jove (Jesse Eisenberg) que li recorda fins la seva pròpia joventut i que es testimoni d’un triangle amorós; a Jerry, el propi Woody Allen interpretant a un director d’òpera jubilat que projecta en el que ha de ser el seu consogre, un entrerramorts que canta òpera a la dutxa, els seus somnis frustrats; a Antonio i la seva dona Milly (Alessandro Tiberi i Alessandra Mastronardi), una parella mesurada en tots els sentits i que arriben a Roma per primer cop a la seva vida; a Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni), en una història que analitza la fama en els temps que corren, amb tota la seva estupidesa, però també amb tota l’addicció que genera.

"A Roma con amor" Woody Allen

“A Roma con amor”, Woody Allen torna a fer el que li ve en gana i com li ve en gana. Camina pels seus terrenys habituals, sorprenent i fent riure amb l’acumulació de surrealisme enginyós. Les històries són irregulars i està clar que cadascú triarà segons gustos personals. El que deia, no és el millor Allen, però ja és molt més del que ofereixen molts altres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X