En realidad se miente mucho más
7Valoració

Com superar un dolor profund? Per què la gent s’entesta en dir-te que tot anirà bé? Tots et comprenen i et tracten com si fossis idiota enlloc d’una persona dolguda, et tornes molt cínica, irascible i saltes a la primera de canvi. Aquesta és una història sobre la vida, les relacions, l’amor i una herència caiguda del cel. Una herència que portarà molta cua i una família política molt poc políticament correcte.

La Carolin te un cervell privilegiat. Un marit mort. I una herència caiguda del cel. Parlar sis idiomes, tenir tres carreres i ser capaç de calcular mentalment l’arrel quadrada de 748 no l’han preparat pels durs revessos de la vida. Encara no té trenta anys i acaba de perdre el gran amor de la seva vida. En sentit literal: s’ha quedat vídua. I ara descobreix que és l’única hereva d’una immensa fortuna que s’ha de disputar amb el fill del seu difunt marit i ex nuvi de joventut.

En aquestes circumstàncies no és d’estranyar que Carolin s’emborratxi per primera vegada, vagi a teràpia o es gasti una fortuna en sabates. Encara sort que no està sola en la seva desgràcia i compta amb la inestimable ajuda de la seva germana, la Mimi,  i el seu cunyat, en Ronnie, amb un farmacèutic, en Justus,  una mica peculiar, que pot ser gay o no, i amb un fox terrier dissecat anomenat Dos-cents quaranta-tres

Una història dramàtica explicada amb tanta naturalitat i amb un cinisme excepcional que crea un ambient en el qual el detall més insignificant pot acabar arrencant un somriure.

El que més m’ha agradat és que cada capítol te una breu introducció concentrada en una frase cèlebre, unes breus paraules que perfilen el ritme de la narració i l’estat d’ànim de la protagonista, com per exemple “Viu cada dia com si fos l’últim” o la meva preferida de la novel·la “És millor ser un bon original d’un mateix que una mala copia d’una altre persona” de la Judy Garland, entre moltes d’altres.

Qui consideri aquesta novel·la lleugera, rosa o de noies, s’equivoca i molt. El seu transfons és molt revelador sobre els sentiments humans, tant de dones com d’homes, o és que ells no senten ni pateixen? Bé, hi ha de tot al món… No tots veiem la vida de la mateixa manera, no tots hem tingut les mateixes experiències vitals, ni tots estem tallats pel mateix patró. Quan un perd algú important de la seva vida te ganes d’enviar a tothom a allà on no pon el sol i és el que la Carolin fa.

La Kerstin Gier ens mostra que al fons del túnel sempre hi ha un nou camí, una nova via per caminar i continuar i que afortunadament no estem sols. Un raig d’esperança on la vida s’ha de viure i no sobreviure. Un crit de guerra contra la tristesa.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499895338
Pàgines: 240
Preu: 16,90.-€ (5,90.-€ EPUB)

Kerstin Gier és una autora consagrada a Alemanya, on les seves novel•les han venut més de dos milions d'exemplars. Nascuda el 1966, va començar a escriure a mitjans dels noranta, quan encara treballava com a professora. Al seu primer llibre l'han seguit deu més, tots ells autèntics best sellers gràcies a una recepta infal•lible: el boca orella.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies