Tot i que “The company you keep”, la pel.lícula que ell mateix dirigeix i protagonitza no participi a la secció competitiva, és indubtable que Robert Redford ha estat el protagonista del dia a la Mostra. És el que té ser un mite del cinema.
Perquè si fos per la seva pel.lícula, hauria passat per la Mostra amb moltíssima pena i poca glòria.
“The company you keep” és un mal thriller convencional protagonitzat pel soso Shia Labeouf i un grup de secundaris estelars (Susan Sarandon, Nick Nolte, Julie Christie, Richard Jenkins, Stanley Tucci) completament desaprofitats. Redford interpreta a Jim Grant, un advocat que acaba de quedar-se vidu i a càrrec d’una nena de 11 anys, que haurà d’emprendre una fugida de la policia i la búsqueda del seu passat quan un periodista li desvetlla la seva veritable identitat.
Tot i que la pel.lícula tira de coartada política i sentimental, no aconsegueix mai aixecar el vol per culpa d’un guió massa simple i episòdic, i una direcció a la que li falta pols i energia.
I per tancar la competició, dues pel.lícules que difícilment entraran al Palmarès final. Per una banda, “Passion” de Brian de Palma, protagonitzada per Rachel McAdams i Noomi Rapace, remake de la francesa “Crime d’Amour” d’Alain Corneau. Una història d’ambició personal, gelos, sexe, mort i lesbianisme, plena d’estereotips, amb un guió que és un deliri d’obvietats, trucs i pistes falses en el que sembla que tot s’hi val, i una posada en escena delirant que tira d’un expressionisme de saldo, jugant capriciosament amb ombres i angulacions extranyes que més que suspens provoquen comicitat per l’exagerat de la proposta.
I per altra banda, “Un giorno speciale“, de Francesca Comencini, un conte lleuger i previsible amb algun toc amarg, sobre el dia que passen junts una guapa jove poligonera i el xofer de l’alt càrrec que li ha promès una feina, que funciona només a estones gràcies a la química entre els seus protagonistes. Molt oblidable.
La sort ja està repartida i els premis a punt de caure. Les apostes parlen de “Après Mai” de Olivier Assayas i “The Master” de Paul Thomas Anderson com a favorites, amb “Bella Addormentata” de Marco Bellochio, “Pietá” de Kim Ki-Duk i “Thy Womb” de Brillante Mendoza, en segon pla. Temps al temps. Només queda esperar.
Envía una resposta