Saga Mitjanit
6Valoració

Per a tots aquells que enyoreu Hogwarts i les aventures i desventures dels seus protagonistes, els que us heu quedat amb ànsies de sang després de la saga de “Crepuscle” i per a tots aquells que consideren l’inici de curs com quelcom traumàtic assumint que els canvis sempre són dolents, aquí trobareu una mica de cada, una lleugera espurna d’esperança, de màgia, de poders sobrenaturals, d’amor i secrets en les profunditats de la nit.

Tot comença quan els pares de la nostra protagonista, la Bianca, aconsegueixen una plaça de professors a Mitjanit, un internat d’elit situat en un petit poble. Un lloc on la Bianca coneixerà en Lucas, un personatge que amaga un secret fosc, profund i perillós. Però no es l’únic que amaga un secret. Ni Mitjanit és el que sembla ser, un lloc on les normes seran trencades per la Creu Negra, una organització mundial de caçadors de vampirs. Aquí és on la història comença a agafar cos, presencia i consistència per ella mateixa.

Per mitjà de la idea que l’amor mata o mor, l’autora ens encamina en una història lleugera, fàcil de llegir, amb una narrativa fresca i contemporània que convida a continuar llegint la saga amb l’única intencionalitat de gaudir d’una bona estona lluny d’una realitat molt enrevessada. Amb molt diàleg, un tempo poc canviant, i amb una senzillesa molt subtil descobrirem que el destí guia les pagines de la història de la Bianca, i pot ser tot allò que ella creu, que somia i desitja acabi sent part de la seva perdició.

Crec que hi ha un transfons alliçonador, amb una perspectiva distant, que es pot llegir entre línies de les idees clàssiques d’aquest gènere, actualment de culte. La lluita del bé i del mal, les relacions entre humans i sobrenaturals, les normes de subsistència, l’ordre i el caos i el perill que pot amagar un secret que és desvetllat d’una manera imprevisible o en un moment poc adequat.

Una sèrie que no admet saltar-se cap títol ni llegir-los de manera individual, ja que més que una sèrie de novel·les sembla -de moment i em baso en les tres primeres entregues (Medianoche, Adicción i Despedida) ja que la quarta Renacer encara no ha caigut a les meves mans – una sola novel·la. Una història fraccionada en capítols recollits en llibres individuals.

L’embolcall de la novel·la sembla dirigit a un públic jove, addicte a les histories sobrenaturals i al món fantàstic de la imaginació i la fantasia, però com a ningú l’amarga un dolç, una novel·la poc seria ni pesada i que enganxa per aquest mateix motiu i que pot rejovenir l’esperit de qualsevol lector.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499081861
Preu: 7,95 €

Claudia Gray resideix a Nova York. Ha treballat com a cambrera, advocada, periodista i discjòquei. La seva afició per la història, les cases velles, les pel•lícules clàssiques i la moda vintage ha jugat un paper important en la creació del món d’aquesta sèrie.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies