“El reino del Caos” és una història que perfila les dunes de l’Antic Egipte, on les llegendes, els mites i els grans secrets del faraons són revelats amb una veu potent, clara i seductora.
Una història negra, d’intriga i aventures que en transporta dels carrers polsegosos de la capital de l’Antic Egipte, Tebes, a les corts de les dues potències que dominaven aleshores el món i rivalitzaven per la seva supremacia, i aporta llum sobre un dels enigmes no resolts de l’Antiguitat.
Mai no havia llegit, fins al moment present, cap obra de Nick Drake, tot i que el període de l’Antic Egipte sempre m’ha fascinat. Al poc de començar a llegir “El reino del Caos” i de prendre perspectiva amb el seu personatge principal, en Rahotep, un medjay caigut a menys, però considerat el “cercador per misteris”, he caigut en la conta que les seves obres anteriors mantenen el fil conductor fins arribar a aquesta. Però s’ha d’agrair la informació que l’autor ens va donant al llarg de la novel·la, creant un efecte de singularitat i individualitat entre totes les novel·les.
En Rai Rahotep s’encarrega de la desaparició de la Reina Nefertiti a “El reino de las sombras” i a “El reino de los muertos” haurà de protegir al jove faraó Tutankhamon i la seva esposa. En totes elles la pervivència d’una antiga dinastia de faraons i el futur d’Egipte són a les seves mans. A “El reino del caos”, fa més de tres mil anys, una reina egípcia escrivia al rei dels hitites, el seu major enemic: “Tinc por“. I després li feia un oferiment que podia canviar el curs de la història.
La historia ens centra a Tebes, el 1320 A.C. on la salut de l’ancià rei empitjora. La seva jove esposa Anjesenamón ha d’actuar ràpid si vol conservar un tron que és legítimament seu. Mentre a la cort es rumoreja sobre els possibles successors, i cobra cada vegada més força el nom de l’ambiciós general Horemheb, la reina escriu una compromesa carta i la confia a un dels últims homes fidels a la seva dinastia, la dinastia de Ajnatón, Nefertiti i Tutankhamon. En mans de Rai Rahotep, el millor «cercador de misteris» de la policia tebana, està ara el destí d’Egipte.
Tot i tenir un embolcall històric, la novel·la és molt dinàmica, rica en descripcions i en la presentació dels personatges. Una historia negra que ens allunya de la moda dels països nòrdics i ens introdueix en un ambient calorós i sufocant on la magnitud dels esdeveniments fan vibrar al lector.
Ideal per descobrir secrets amagats durant mil·lennis, per picar la curiositat sobre el que hagués pogut ser i sobretot, molt ben documentat i argumentat. Si aquest llibre passés a un altre món i el pesessin a la balança de la veritat, Osiris el deixaria passar. A més s’agraeix molt la nota de l’autor al final del llibre on s’aclareixen certs fets contrastables amb les recerques arqueològiques i els descobriments que s’han anat fent.
Un gran descobriment que espero gaudiu tant com jo.
Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425347849
Pàgines: 360
Preu: 18,90€ (E-Book: 12,99€)
Nick Drake (Londres, 1961) és un autèntic apassionat de la història de l'Antic Egipte i autor de dues novel•les protagonitzades per l'investigador Rai Rahotep: “El regne de les ombres”, que va ser finalista a la millor novel•la històrica amb intriga que atorga l'Associació anglesa d'Escriptors de Novel•la Negra (CWA), i “El regne dels morts”, ambdues publicades per Grijalbo.
Nick Drake es va graduar a Cambridge. Va viure durant uns anys a Granada, on va treballar en una edició de les cartes de Robert Graves. La seva primera antologia poètica, “The Man in the White Suit”, va guanyar el premi Forward. A més d'escriptor, és guionista i productor de cinema i teatre. Actualment resideix a Londres.

Envía una resposta