"El reino del caos" de Nick Drake
8Valoració

“El reino del Caos” és una història que perfila les dunes de l’Antic Egipte, on les llegendes, els mites i els grans secrets del faraons són revelats amb una veu potent, clara i seductora.

Una història negra, d’intriga i aventures que en transporta dels carrers polsegosos de la capital de l’Antic Egipte, Tebes, a les corts de les dues potències que dominaven aleshores el món i rivalitzaven per la seva supremacia, i aporta llum sobre un dels enigmes no resolts de l’Antiguitat.

Mai no havia llegit, fins al moment present, cap obra de Nick Drake, tot i que el període de l’Antic Egipte sempre m’ha fascinat. Al poc de començar a llegir “El reino del Caos” i de prendre perspectiva amb el seu personatge principal, en Rahotep, un medjay caigut a menys, però considerat el “cercador per misteris”, he caigut en la conta que les seves obres anteriors mantenen el fil conductor fins arribar a aquesta. Però s’ha d’agrair la informació que l’autor ens va donant al llarg de la novel·la, creant un efecte de singularitat i individualitat entre totes les novel·les.

En Rai Rahotep s’encarrega de la desaparició de la Reina Nefertiti a “El reino de las sombras” i a “El reino de los muertos” haurà de protegir al jove faraó Tutankhamon i la seva esposa. En totes elles la pervivència d’una antiga dinastia de faraons i el futur d’Egipte són a les seves mans. A “El reino del caos”, fa més de tres mil anys, una reina egípcia escrivia al rei dels hitites, el seu major enemic: “Tinc por“. I després li feia un oferiment que podia canviar el curs de la història.

La historia ens centra a Tebes, el 1320 A.C. on la salut de l’ancià rei empitjora. La seva jove esposa Anjesenamón ha d’actuar ràpid si vol conservar un tron que és legítimament seu. Mentre a la cort es rumoreja sobre els possibles successors, i cobra cada vegada més força el nom de l’ambiciós general Horemheb, la reina escriu una compromesa carta i la confia a un dels últims homes fidels a la seva dinastia, la dinastia de Ajnatón, Nefertiti i Tutankhamon. En mans de Rai Rahotep, el millor «cercador de misteris» de la policia tebana, està ara el destí d’Egipte.

El reino del caos

Tot i tenir un embolcall històric, la novel·la és molt dinàmica, rica en descripcions i en la presentació dels personatges. Una historia negra que ens allunya de la moda dels països nòrdics i ens introdueix en un ambient calorós i sufocant on la magnitud dels esdeveniments fan vibrar al lector.

Ideal per descobrir secrets amagats durant mil·lennis, per picar la curiositat sobre el que hagués pogut ser i sobretot, molt ben documentat i argumentat. Si aquest llibre passés a un altre món i el pesessin a la balança de la veritat, Osiris el deixaria passar. A més s’agraeix molt la nota de l’autor al final del llibre on s’aclareixen certs fets contrastables amb les recerques arqueològiques i els descobriments que s’han anat fent.

Un gran descobriment que espero gaudiu tant com jo.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425347849
Pàgines: 360
Preu: 18,90€ (E-Book: 12,99€)

Nick Drake (Londres, 1961) és un autèntic apassionat de la història de l'Antic Egipte i autor de dues novel•les protagonitzades per l'investigador Rai Rahotep: “El regne de les ombres”, que va ser finalista a la millor novel•la històrica amb intriga que atorga l'Associació anglesa d'Escriptors de Novel•la Negra (CWA), i “El regne dels morts”, ambdues publicades per Grijalbo. Nick Drake es va graduar a Cambridge. Va viure durant uns anys a Granada, on va treballar en una edició de les cartes de Robert Graves. La seva primera antologia poètica, “The Man in the White Suit”, va guanyar el premi Forward. A més d'escriptor, és guionista i productor de cinema i teatre. Actualment resideix a Londres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies