"El Libro de los Veranos" d'Emylia Hall
8Valoració

L’estiu com a espai de felicitat, paradís i plenitud. L’estiu com a escenari principal de les grans històries d’amor. L’estiu com a metàfora de les històries amb final, d’allò que té data de caducitat. Aquests són els estius dels que ens parla l’Emylia Hall en una preciosa i emocionant novel·la, que destaca els moments de brillantor però que no oblida els cops, les realitats que atrapen i la tristor que canvia la vida i esborra tota la felicitat viscuda.

Beth Lowe rep un paquet que inclou una carta i un àlbum amb textos i fotografies. La carta l’informa de la mort de la seva mare, a qui fa molt de temps que no veu. L’àlbum, el Llibre dels estius, inclou fotografies i altres records que serveixen per narrar els set meravellosos estius que Beth va passar a Hongria fins la seva adolescència. El Llibre dels estius permetrà a la noia repassar aquestes històries i reflexionar sobre el que va acabar amb la seva felicitat.

El debut d’Emylia Hall és una extraordinària novel·la, deliberadament emotiva i desbordant que retrata una infantesa i una adolescència plenes de moments bonics i felicitat amb majúscules i la contrasta amb una vida adulta gris, en la que els sentiments són amagats i la fredor és el que caracteritza les relacions familiars. La novel·la està estructurada al voltant del Llibre dels estius; després d’un parell de capítols que introdueixen personatges i acció, repassem, a partir dels reculls de la mare de Beth, els diferents estius que la protagonista va passar a Hongria. Les fantàstiques experiències, plenes de significat, que va viure allà ens fan preguntar-nos contínuament què va passar, què havia espatllat una realitat tan ideal. Aquest misteri és aprofitat per l’autora per atrapar al lector, enganxat a la felicitat d’uns moments, però expectant per saber el detonant que marcarà la seva fi.

Tot i la importància del misteri, que marca clarament l’estructura i la presentació dels fets, un dels aspectes més importants del Libro de los Veranos és el seu cuidat llenguatge, triat amb cura per transmetre exactament les emocions i sensacions que l’autora té en ment. Pàgina a pàgina ens introdueix en la ment de la protagonista i ens fa viure amb ella uns moments meravellosos, plens d’una felicitat tangible, que es pot sentir i viure i que es gaudeix a mesura que es van passant les pàgines. L’autora fa pensar als lectors en records comparables per crear contínues sinergies amb ells i augmentar el grau d’implicació amb l’obra. També ajuden les detallades descripcions que acompanyen els records de la protagonista, convertint en propers llocs i costums llunyans, i fent-nos partícips de tot el que passa.

El Libro de los Veranos té una trama senzilla, un problema familiar que no destaca per una complexitat o una originalitat excessiva. Però això no és negatiu, perquè resulta una excusa per accedir a un tros de vida realment emocionant, ple de descobriments i de primeres experiències. A més, la història es recolza en una narració exquisida i una gran expressivitat, convertint-la en un producte molt recomanable per tot tipus de públic.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483654026
Pàgines: 432 pàgines
Preu: 19,95 €

Emylia Hall va néixer en 1978 i va créixer en la campinya de Devon. És filla d'un artista anglès i una brodadora hongaresa. Després d'estudiar a la Universitat de York i a Suïssa, Emylia va treballar durant cinc anys en una agència de publicitat londinenca. Es va acabar mudant als Alps francesos, i va ser allà on va començar a escriure. Ara Emylia viu a Bristol amb el seu marit, que també és escriptor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies