Abraham Lincoln, Cazador de Vampiros
4Valoració

Convertits en un gènere, és possible trobar vampirs en múltiples produccions de variades temàtiques, des de l’acció al terror passant per la comèdia o el cinema de vessant més romàntic. En aquesta ocasió ens trobem amb un producte d’història-ficció, en el qual aquests éssers es creuen en la vida de Lincoln i tenen un paper rellevant en un moment històric de la història dels Estats Units.

Quan era un nen, Abraham Lincoln veu com la seva mare és assassinada per un vampir. Aquest record estarà sempre present en el seu cap i el portarà a entrenar-se per combatre aquestes criatures que intenten fer-se amb el control de Nord-Amèrica.

Darrera d’aquest plantejament tan irreverent es podria esperar una pel·lícula d’aventures esbojarrada, gens seriosa, plena d’acció, sang i fetge. I aquesta realitat (alternativa, lamentablement) seria més que satisfactòria perquè ens trobaríem davant d’una pel·lícula d’acció amb vampirs que no passaria a la història però que tampoc destacaria per caure en el ridícul.

Com podeu imaginar a aquestes alçades, Abraham Lincoln, Cazador de Vampiros no és només una pel·lícula d’acció. Seth Grahame-Smith (autor de la novel·la original) i Simon Kiberg han plantejat un guió ple de discursos i lliçons d’història dels Estats Units que enllacen les diferents coreografies amb destral del protagonista. El principal problema d’aquesta pel·lícula és que es pren massa seriosament i vol impressionar-nos amb una curiosa reinterpretació de la Guerra Civil americana, quan el que aconsegueix al final és cansar-nos amb els seus excessos i el seu plantejament de cartró-pedra.

Abraham Lincoln Cazador de Vampiros

En la direcció tenim a Timur Bekmambetov (Wanted, Guardianes de la Noche) que fa el que pot per aconseguir que la seva  particular manera de retratar l’acció ens faci oblidar tot l’excés de grandiloqüència que la producció amaga. Malgrat que el seu treball és el més inspirat de la producció, el director demostra de nou una fixació per una estètica recarregada que, tot i la coherència si considerem el tema general,  no ajuden a que les escenes d’acció resultin clares.

Finalment, el repartiment està també per sota de l’esperat, en particular el protagonista indiscutible. Benjamin Walker construeix un Lincoln sense carisma, que no impressiona quan lluita i molt menys quan parla, que es mou amb el pilot automàtic i de la mateixa manera és contemplat pels espectadors. Al seu costat, els coprotagonistes i secundaris estan bastant millor, especialment Dominic Cooper i Mary Elizabeth Winstead, que intenten donar una mica més de profunditat i interès a un personatges principal que té un potencial infinit.

Abraham Lincoln, Cazador de Vampiros fracassa a l’hora de triar el to adient per la història. El que podria haver estat una divertida pel·lícula d’acció es converteix en una innecessària revisió històrica plena de discursos buits. Hi ha millors productes d’entreteniment a la cartellera, començant per certa reunió de velles glòries dels anys 80.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies