"La edad de los milagros" de Karen Thompson
8Valoració

Karen Thompson Walker ens planteja una visió apocalíptica d’un món malalt, ple de canvis, vist pels ulls d’una nena, la Julia que té onze anys i fins aquell fatídic matí, vivia una plàcida existència a l’assolellada Califòrnia amb la seva família, els seus amics i veïns. Aquell matí la gent es comença a adonar que els dies són més llargs, primer només es tracta de minuts, però la cosa empitjorarà, una catàstrofe que anirà obrint pas de manera molt sigil·losa fins mostrar el seu autèntic poder.

Una societat com la nostra, amb tots els avenços científics que podeu imaginar s’anirà apagant i transformant en una ombra d’ella mateixa, on el canvi serà l’únic eix que es mantindrà al seu lloc. Els polítics imposaran el seu poder que poc a poc es trobarà amb la resistència de molts ciutadans.

És aquest món al que tan malament hem tractat, al qual hem contaminat i destruït el que s’està tornant contra tot ésser vivent de la seva superfície? El món està canviant, i encara que ni la Julia ni ningú saben el que passarà a partir d’ara, tots intueixen que el futur serà diferent. Estrany. Pertorbador. La relantització del temps també provocarà canvis profunds en tots els aspectes de la vida.

La nostra protagonista és la Júlia i el seu recull de memòria. Té onze anys i fins fa molt poc temps només ens hauria explicat coses de l’escola, dels seus pares, de la complicitat amb la seva única amiga, d’aquest noi, en Seth, que li provoca un formigueig especial. Però la seva visió de la vida canvia radicalment i té alguna cosa diferent que dir-nos. Ha d’acceptar la realitat i aferrar-se a la vida, tal qual la coneix, ja que és l’única manera de sobreviure. A la visió de la Julia l’acompanyen visions tant dispars com la dels seus pares o el seu avi, un home molt peculiar, la dels seus companys d’institut on hi des de ximplets a prepotents o la de diferents cultes religiosos.

La Edad de los MIlagros

Uns personatges que ens mostraran una cara poc agradable de la societat, depenent dels estatus socials, les diverses professions i on els sentiments d’angoixa i por es barrejaran amb l’amor i la pietat. Personatges contradictoris com el propi pare de la Júlia o amb un caràcter histèric i pessimista com el de la seva mare.

Karen Thompson Walker ens mostra el retrat d’un present sense futur, inquietant i estranyament quotidià, i ens fa còmplices dels seus anhels i de les seves pors, de les seves preguntes i de les seves esperances.

La edad de los milagros” és una història apte pels amants de les conspiracions, per a tots aquells que s’han plantejat què seria del món després d’una gran catàstrofe natural, un reflex potser involuntari de la pròpia fragilitat de la vida, una vida que té un final i en la que tot esser humà vol deixar-hi la seva empremta, una com la que La Júlia i en Seth deixaran sota les paraules “Vam estar aquí!”, un crit de guerra contra l’adversitat.


Editorial: Grijalbo/Rosa dels Vents
ISBN: 9788425347818
Pàgines: 300
Preu: 17,90€ (E-Book: 11,99€)

Karen Thompson Walker es va graduar a les universitats d'UCLA i de Columbia. Va exercir com a editora a la prestigiosa editorial nord-americana Simon & Schuster, i va escriure “L'edat dels miracles” pels matins, abans d'anar a la feina. Nascuda i criada a San Diego, Califòrnia, actualment viu a Brooklyn, Nova York, amb el seu marit. “L'edat dels miracles” és la seva primera novel•la i el seu reeixit debut literari, que ja havia revolucionat a la comunitat editorial internacional, fins i tot abans de la publicació. Els drets de traducció han estat adquirits en més de trenta països.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies