Abbott y Costello contra los fantasmas
8Valoració

Coincidint amb el centenari d’Universal Pictures, els cinemes Verdi reestrenen, en Alta Definició (2K) l’entranyable comèdia de terror, “Abbott y Costello contra los fantasmas” (Bud Abbott & Lou Costello Meet Frankenstein, 1948) de Charles T. Barton, protagonitzada pel mític duo còmic Abbott i Costello, així com per Lon Chaney Jr., Bela Lugosi i Glenn Strange.

“Abbott y Costello contra los fantasmas”, un clàssic de la comèdia terrorífica de l’any 1948, es vol, a més, fer un homenatge a l’època daurada del gènere de terror, en la qual aquests llegendaris noms van marcar a diverses generacions d’espectadors i cineastes. Una de les comèdies més terroríficament divertides de tots els temps la petjada dels quals roman en el cinema fantàstic dels nostres dies, i que ha influït en l’obra de directors com Tim Burton, Mel Brooks o Roman Polanski.

Abbott y Costello contra los fantasmas

En el film els cossos del Comte Dràcula (Bela Lugosi) i del monstre de Frankenstein (Glenn Strange) viatgen als Estats Units des de Londres per a ser exhibits en el Museu del Terror. Chick i Wilbur (Abbott i Costello) són els desastrosos transportistes encarregats de dur-los fins a allí. Però durant nit, les temibles criatures tornen a la vida: El Comte Dràcula fuig al costat del Monstre de Frankenstein para buscar-li un nou cervell. Per a poder atrapar-los, Chick i Wilbur comptaran amb l’ajuda de Larry Talbot (Lon Chaney Jr.) un misteriós personatge del que els convé mantenir-se allunyats les nits de lluna plena.

Bud Abbott i Lou Costello van ser el duo còmic més famós dels anys 40 i 50, que van triomfar en el teatre, la ràdio i la TV. Junts van protagonitzar més de trenta pel•lícules, gairebé totes sota la producció de la Universal. En “Abbott y Costello contra los fantasmas”, considerada la millor pel•lícula de la parella (encara que jo li tinc un carinyo especial a “!Agárrame ese fantasma!” que recordo d’haver vist de petita a la tele), protagonitzen una entranyable aventura fantàstica acompanyats dels mítics monstres de l’Universal, interpretats per tres de les seves grans estrelles: Bela Lugosi (Drácula), Lon Chaney Jr. (L’home llop) i Glenn Strange, l’actor que més vegades va interpretar al Monstre de Frankenstein al costat de Boris Karloff. Junts, amb aquesta pel•lícula, culminen una etapa en la qual van dominar les taquilles durant més d’una dècada, llegant imatges inoblidables a la història del cinema i a l’imaginari col•lectiu.

Abbott y Costello contra los fantasmas

“Abbott y Costello contra los fantasmas” és història del cinema. És part de l’imaginari col•lectiu de cinèfils de tot el món. És una delirant aventura sembrada de caos, terror i riures que s’ha de veure amb mirada entranyable d’aquelles generacions dels 40 i 50.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies