"Primera tumba a la derecha" i continuacions
6Valoració

Una saga que ha començat amb molt bon peu, una història paranormal que es deslliga dels vampirs, home llops i bruixes. Una història que s’entrellaça amb els temors de molta gent: Què passa quan morim? Hi ha quelcom després?… Si us agrada la sèrie “Entre fantasmes” i “Castle” aquí trobareu una protagonista que barreja les capacitats de la Melinda i les de la Beckett.

La Charley Davidson és detectiu privat ocasional, consellera de la policia on havia treballat amb el seu pare i ara amb el seu oncle, cambrera al bar del seu pare quan la necessita i àngel de la mort a temps complet. És a dir, veu els morts. I el seu treball és convèncer-los que vagin cap a la llum. Però quan aquests difunts han mort sota circumstàncies poc ideals, diguem per exemple assassinats, aquests volen justícia, i qui millor per dir qui els ha matat que la pròpia víctima?. A part, hi ha els somnis on una entitat que l’ha acompanyat durant tota la seva vida i que ella considera el dolent dels dolents, l’únic esser que li fa por i que sembla que no està tan mort després de tot, la té del tot trastocada. De fet sembla que és una cosa completament diferent al que està acostumada a veure. Però què és el que vol d’ella? Aquesta i d’altres preguntes van enllaçant les diverses novel·les de la saga, on a cada una d’elles la Charley es veu immersa en un cas i on la seva vida corre perill diverses vegades, realment sembla que porti una diana enganxada al pit.

La originalitat recau en la construcció dels personatges, sobretot en la dels difunts que no han volgut creuar i que ajuden la Charley o fins i tot conviuen amb ella, com la seva tieta Lillian que no sap que ha mort o l’Àngel, un nen que l’ajuda o en Reyes, del que haureu de descobrir qui és. Són molt irònics, desterren les idees d’esperits dolents i venjatius, però ens mostra com van assimilant que la seva vida ha canviat i el seu desig de procurar el millor pels seus éssers estimats. També cal dir que els vius no es queden enrere, sobretot la Cookie, la seva secretaria-amiga-veïna que creu en ella i no la tracta com a una llunàtica.

Portades de la saga de Darynda Jones

Una història que va obrint camí, comença una mica lenta, però va agafant rodatge fins enganxar al lector, una novel·la lleugera que toca moltes fibres sensibles i ens mostra que no totes les històries paranormals han de tenir molta sang i fetge. A més, crec que s’ha de tenir molt en compte el desenvolupament del cas des del punt de vista policial, en aquest cas, la majoria dels fantasmes són les víctimes d’actes humans, ja sigui la gelosia, els diners, el poder o la bogeria. Els humans són capaços de les pitjors atrocitats.

Distreta, atractiva i un punt sexy, una novel·la lleugera ideal per les vacances, per desconnectar i veure la vida amb una altra perspectiva, amb el seu llenguatge planer, actual i sarcàstic aconsegueix un efecte dinàmic i de dominó: quan acabes amb el primer et quedes amb tants dubtes que necessites el següent.

Només us recomano que conegueu a la Holandesa, la seva història podria influir en la de la humanitat.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499894072, 9788499895055 i 9788499895895
Pàgines: 352, 368 i 384
Preu: 9,95€ casdascun (E-Books: 6,99 cadascun)

Darynda Jones escriu des que té ús de raó. Amb la seva primera novel•la, “Primera tomba a la dreta”, va guanyar el Premi Golden Heart 2009. Animada per l'èxit, va decidir posar-se en mans d'un agent i va signar un contracte amb una prestigiosa editorial nord-americana. Des de la seva publicació el 2011, “Primera tomba a la dreta” ha rebut excel•lents crítiques per part del sector i els seus drets s'han venut a diversos països. Les seves respectives continuacions, “Segona tomba a l'esquerra” i “Tercera tomba tot recte”, no han fet sinó confirmar el seu talent com a narradora d'un nou gènere. Darynda viu amb el seu marit i els seus fills a Nou Mèxic. Fa poc l’autora ha confirmat que hi hauran 5 llibres en aquesta saga, el quart sortirà a la venda als E.U.A el 30 d’Octubre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies