"La llave del destino" de Glenn Cooper
8Valoració

El més anhelat desig de l’ésser humà, un secret fidelment custodiat, podria fer-se realitat: miracle o maledicció?. Tot acte te la seva conseqüència, què estaríeu disposats a perdre per descobrir un dels secrets millor guardats de la història?

Tot un mestre de la intriga, Glenn Cooper, ens fa viatjar des de la prehistòria fins els nostres dies, fent una parada en el segle XIV. Com en les seves anteriors novel·les tot gira al voltant del destí de la humanitat, del poder del coneixement i de la bondat de l’ànima. Mai heu sentit el desig de gaudir de l’eterna joventut?

No hem de jutjar una novel·la per la seva coberta, però aquesta vegada us asseguro que l’exterior és tan atractiu com l’interior. Una novel·la que enganxa des de la primera plana fins la última. Una història amb rerefons històric i filosòfic. Amb Glenn Cooper una novel·la mai et deixa indiferent, és com un petit regal que omple el temps de subtilesa, de llum i de reflexió.

El context de la novel·la enfronta els personatges amb una veritat oculta. “Ruac, França, 1307. Jo, Bartolomé, frare de l’abadia de Ruac, tinc 220 anys i aquesta és la meva història.“ Així comença un antic manuscrit trobat a les parets de la devastada abadia de Ruac. Hugo Pineau, expert en restauració de textos, queda fascinat per aquest inici i emprèn la tasca de desxifrar el misteriós escrit i el mapa que l’acompanya. A les seves pàgines es parla d’una cova prehistòrica, bellament pintada, propera a la abadia … i d’una fórmula que bé podria ser qualificada de miraculosa. Però de vegades un miracle es pot convertir en una maledicció.

Intrigat pels seus descobriments, Hugo demana l’ajuda del seu amic, el prestigiós arqueòleg Luc Simard, i tots dos junts aconsegueixen trobar l’impressionant laberint de coves, una troballa d’incalculable valor arqueològic. No obstant això, quan es disposen a explorar a fons amb un equip d’experts, comprenen que el secret que contenen aquestes humides i fosques parets és massa valuós, massa anhelat, i que hi ha gent disposada a qualsevol cosa per evitar que surti a la llum.

He de reconèixer que després d’haver llegit “La biblioteca dels morts” i “El llibre de les ànimes”, aquesta m’ha sabut a poc. És agosarada, intrigant i atractiva però la història està molt compactada, cosa que no li resta valor a la brillant prosa de l’autor. Si no les heu llegit, podeu començar per aquesta i comprovareu per vosaltres mateixos que és un autor digne de ser convidat a formar par de la vostra biblioteca.

No us deixeu enganyar, el context és històric, però la relació entre els personatges és molt humana, molt actual, trobareu conspiracions del govern, amistat, dolor, patiment, amor i un breu reflex de la dualitat entre l’oportunitat i el destí. És una brillant composició on tots els ingredients es conjuren per llençar una pregunta al món: I si…? però també ens mostra les possibles conseqüències.

La principal conseqüència de “La llave del destino” és l’addicció que crea al lector.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425347856
Preu: 20,90 € (Epub: 12,99 €)

Glenn Cooper és un escriptor nord-americà. Va escriure el seu primer llibre: “Biblioteca dels morts” (“Secret of the Seventh Son” al Regne Unit), i la seva seqüela: “El Llibre de les Ànimes”, ambdues publicades per Grijalbo. Glenn Cooper va estudiar arqueologia a Harvard abans de convertir-se en metge especialitzat en malalties infeccioses. Després de fer carrera com a investigador, va esdevenir executiu d'una empresa biotecnològica. Ha escrit nombrosos guions i posseeix una productora independent de cinema. Viu a Massachussets, en una de les cases més antigues dels Estats Units. “La biblioteca dels morts” és la seva primera novel·la, un autèntic fenomen arreu del món, que ja ha estat traduïda a 30 llengües. Ara amb “La llave del destino”, l’autor torna a abordar un dels seus temes predilectes, el destí de l’home. La seva companyia de producció, Lascaux Pictures, va produir el seu primer llargmetratge, Llarga Distància, que es va vendre al Festival de Cinema de Tribeca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X