"Quan erem feliços" de Rafel Nadal
8Valoració

Quan èrem feliços és la primera i exitosa incursió en la literatura narrativa del periodista Rafel Nadal, conegut per les seves col.laboracions a TV3 i a altres mitjans de comunicació com RAC1, a part d’haver assumit la direcció del Periódico de Catalunya durant quatre anys.

Per ser la seva primera novel.la, “Quan èrem feliços ha rebut una acollida extraordinària, mereixent un dels premis més importants de la literatura espanyola. La història dels dotze germans Nadal, entre els quals es troba l’anterior alcalde de Girona i membre destacat del PSC, Quim Nadal, explicada des de l’honestedat i la nostàlgia, ha arribat al cor de molts lectors.

Si la nostra pàtria és la nostra infantesa, llavors la pàtria de l’escriptor Rafel Nadal conté la bellesa inigualable de les platges de l’Empordà, la solemnitat de la catedral de Girona, i el xivarri de dotze nens que creixen feliços durant els anys 60 i 70.

Els que tenim la sort d’haver estiuejat a algun lloc proper a Palamós, com l’autor, quan teníem més o menys la mateixa edat que ell, quedem atrapats per les seves increïbles descripcions d’allò que es sentia, que s’olorava i que es paladejava llavors en aquells privilegiats paratges. A més, quedem atrapats per l’experiència única que la majoria no hem conegut de compartir aquesta infantesa amb onze germans, i que l’autor relata amb una gran dosi d’amor i de tendre ironia.

La familia Nadal a la presentació de "Quan erem feliços"

Els Nadal són sense dubte una família especial, però a la vegada són com la majoria de nosaltres, per tant, de la mà honesta d’en Rafel, ens identifiquem de ple amb el nen que gaudeix de les aigües imprevisibles de la Costa Brava i que, a la vegada, es mor de por quan ha d’entrar per primer cop a l’internat.

Quan èrem feliços” és com un festí dels sentits que es serveix acompanyat de nostàlgia. Tot i que no està definida per una línia argumental reconeixible, ja que l’autor va fent salts enrere i endavant a mesura que els records i les anècdotes es relacionen unes amb altres, aquesta  autobiografia ens convida a retrobar sabors, olors, sorolls, sentiments. No en va, la novel.la comença en una pastisseria, en la qual ens sembla entrar de la mà de l’autor, i els nostres sentits queden envaïts per la seva acurada descripció dels plaers gastronòmics que podem veure, tocar, i tastar.

Així és aquesta autobiografia, abans que res, una delícia per degustar, plena d’honestedat i d’amor per la família.


Editorial: Grup62 / Edicions Destino
ISBN: 978-84-9710-212-4
Pàgines: 414
Preu: 20,00€ (E-Book: 15,99 €)

Rafel Nadal (Girona, 1954) és columnista del diari La Vanguardia i col.labora habitualment a RAC1 i TV3. També va ser director del Periódico de Catalunya del 2006 al 2010. "Quan èrem feliços", guanyadora del prestigiós Premi Nadal 2012, és la seva primera novel.la, ja que la seva anterior obra publicada, "Els mandarins" (febrer 2011), és un recull de semblances de personatges públics que l’autor va conèixer.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X