La casa Targaryen

Els Targaryen són de la sang del drac, descendents de l’alta noblesa de l’antic feu Franc de Valyria. Aquesta herència es fa palesa en una bellesa colpidora, amb ulls de color lila, anyil o violeta i cabells d’or argentat o blancs. Els avantpassats d’Aegon el Drac van fugir de la Maledicció de Valyria, i el caos i les matances posteriors per establir-se a Rocadrac. El seu blasó és un drac de tres caps, negre amb el cap vermell, els tres caps representen Aegon i les seves germanes. El seu lema és: “Foc i sang”.

 Targaryen

Els principals exponents d’aquesta casa són: el Príncep Viserys, Senyor dels Set Regnes, anomenat el Rei Pidolaire, i la Princesa Daenerys, anomenada Daenerys de la Tempesta i més endavant coneguda com a Khaleesi o mare dels dracs.

Casa Baratheon

És la més jove de les grans Cases, nascuda durant les Guerres de Conquesta. Corrien rumors que el fundador, Orys Baratheon, era germà bastard d’Aegon el Drac. Orys va ascendir a l’exèrcit fins a esdevenir un dels comandants més ferotges d’Aegon. Quan va derrotar i matar Argilac l’Arrogant, el darrer Rei de les Tempestes, Aegon el va recompensar amb el castell, les terres i la filla d’Argilac. Orys va esposar la noia i va adoptar l’estandart, els honors i el lema de la seva nissaga. El seu blasó és un cérvol coronat, negre, en un camp d’or. El seu lema és “Nostra és la fúria”.

Baratheon

Els principals exponents d’aquesta casa són: el rei Robert Baratheon, els seus germans Stannis i Renly, l’esposa de Robert, la reina Cersei (de la casa Lannister) i els seus fills: el príncep Joffrey de dotze anys, la princesa Myrcella de vuit anys i el príncep Tommen de set anys.

Casa Lannister

Alts, rossos i ben plantats, els Lannisters porten la sang dels aventurers àndals que van forjar un regne poderós a les muntanyes i les valls occidentals. Asseguren ser descendents per línia materna de lann el Murri, el llegendari bergant de l’Edat dels Herois. L’or de Roca Casterly i Ullal Daurat els han convertit en la Casa més rica de totes. El seu blasó és un lleó daurat en un camp carmesí. El seu lema és: “Sentiu-me rugir”.

 Lannister

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Tywin Lannister, senyor de Roca Casterly, Guardià d’Occident i Escut de Lannisport i els seus fills: Ser Jaime, anomenat Matarreis, la seva germana bessona la Reina Cersei (esposa del Rei Robert Baratheon) i el seu germà Tyron, anomenat Gnom degut a que és un nan.

Casa Stark

Els Stark fan remuntar els seus orígens a Brandon el Constructor i els antics Reis de l’Hivern. Durant milers d’anys van governar a Hivèrnia com a Reis del Nord, fins que Torrhen Stark, el Rei que es Postrà, va preferir jurar fidelitat a Aegon el Drac en lloc de combatre-hi. El seu blasó és un llop gris en un camp blanc com el gel. El seu lema és: “S’acosta l’hivern”.

Stark

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Eddard Stark, senyor d’Hivèrnia, Guardia del Nord. La seva esposa Lady Catelyn (de la Casa Tully) i els seus fills: Robb de catorze anys, Sansa d’onze anys, Arya de nou anys, Brandon de set anys i Rickon de tres anys. Cal mencionar també el fill bastard d’Eddard, Jon Neu de catorze anys i el seu pupil, Theon Greyjoy, hereu de les illes de Ferro.

Casa Greyjoy

Els Greyjoy de Pyke afirmen ser descendents del Rei Gris de l’Edat del Herois. Les llegendes diuen que el Rei Gris no tan sols governava les illes occidentals, sinó també el mar mateix, i que es va desposar amb una sirena. Després de les Guerres de Conquesta, Aegon Targaryen va otorgar les terres dels rius a la casa Tully i va permetre que els Senyors de les Illes de Ferro que havien sobreviscut recuperessin l’àntic costum i triessin qui havia de ser el primer entre ells. Aquests van triar Lord Vickon Greyjoy de Pyke. El seu blasó és un Kraken daurat en un camp negre. El seu lema és: “Nosaltres no sembrem”.

 Greyjoy

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Balon Greyjoy, Senyor de les Illes de Ferro, Rei de la Sal i de la Roca, Fill del Vent marí, Lord segador de Pyke, la seva esposa Lady Alannys i els seus fills: Asha i Theon (pupil de Lord Stark).

La Guardia de la Nit

La Guàrdia de la Nit protegeix el reialme, i ha jurat no participar en guerres civils ni en disputes pel tron. Tradicionalment, en temps de revoltes honoren a tots els reis i no n’obeeixen a cap. El seu blasó és negre.

La Guardia de la Nit

El Castell Negre és governat per Jeor Mormont, Lord Comandant de la Guàrdia de la Nit, anomenat el Vell Ós i el seu majordom i escuder és en Jon Neu (Casa Stark). Allà s’hi troben germans que hi van de manera voluntària, com presoners, on dediquen la seva vida a penedir-se del seus pecats. Una de les curiositats més evidents és el vot de castedat que s’autoimposen.

Casa Arryn

Els Arryn són descendents dels Reis de la Muntanya i la Vall, una de les línies més antigues i més pures de la noblesa àndal. El seu blasó mostra una lluna i un falcó, blancs, en un camp blau cel. El seu lema és: “Enlairat com l’honor”.

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Jon Arryn, senyor del Niu d’Àligues, Defensor de la Vall, Guardià de l’Orient i Ma del Rei (mort recentment) i el seu fill malaltís, Robbert Arryn de sis anys i actualment senyor del Niu d’Àligues i Defensor de la Vall.

Casa Tyrell

Els Tyrell van arribar al poder com a majordoms dels Reis del Domini, afirmen ser descendents per línia materna de Garth mà verda, el Rei jardiner dels primers homes, que duia una corona de lianes i flors. El seu blasó és una rosa daurada en un camp verd com l’herba. El seu lema és “Creixem amb força”.

Tyrell

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Mace Tyrell, Senyor de l’Altjardí, Guardià del Sud, Defensor de les Marques, Alt Mariscal del Domini. La seva esposa Lady Alerie i els seus fills: Willas, Ser Garlan, Ser Loras i Margaeri.

Casa Tully

Els Tully mai van governar com a reis, tot i posseir terres fèrtils i el gran castell d’Aigüesvives durant mil anys. Quan Harren i la seva nissaga van morir a l’incendi de Harrenhal, Aegon va recompensar la Casa Tully otorgant a Lord Edmyn el domini de les terres del Trident i exigint als altres senyors del rius que li juressin fidelitat. El seu blasó és una truita d’argent saltant damunt d’un camp d’ones blaves i vermelles. El seu lema és: “Família, deure i honor”.

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Hoster Tully, Senyor d’Aigüesvives i els seus fills: Catelyn (esposa de Eddart Stark), Lysa (esposa de Jon Arryn) i Ser Edmure.

Casa Frey

Poderosos, rics i nombrosos, els Frey són banderers de la Casa Tully i han jurat posar les seves espases al servei d’Aigüesvives, però no sempre han complert diligentment aquest deure. El seu blasó són les torres bessones amb el riu Trident passant per sota en un cap gris. El seu lema és desconegut.

Frey

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Walder Frey, Senyor del Pas i dels bessons, casat per vuitena vegada i amb una caterva de fills que li poden proporcionar importants aliances. D’ell es diu que és l’únic Senyor dels Set Regnes capaç de treure’s un exèrcit dels calçons.

Casa Martell

Nymeria, la reina guerrera de Rhoyne, va desembarcar amb deu mil naus a Dorne, el més meridional dels Set Regnes, i es va esposar amb Lord Mors Martell. Amb l’ajuda d’ella, aquest va derrotar els seus rivals i va governar tot Dorne. El seu blasó és un sol vermell travessat per una llança daurada. El seu lema és: “Indòmits, inflexibles, íntegres”.

Els principals exponents d’aquesta Casa són: Doran Nymeros Martell, Senyor de Llança del Sol, Príncep de Dorne i la seva esposa Mellario i els seus fills la Princesa Arianne, el Princep Quentyn i el Princep Trystane.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies